Kurerar mig med macaroons


Jag är sjuk. Sjuk som i jobbigt förkyld efter en lång period med mardrömsmycket på jobbet. Jag köpte Zyx, grönt te och bäddade ner mig i soffan och så bakade jag macaroons med mintchoklad såklart. När jag var liten så fick jag och mina syskon ibland varm mintchoklad när vi var sjuka. Vi blev inte friskare, men gladare, så därifrån fick jag inspiration till dessa kurerande macaroons.

Ok, de gjordes egentligen till min arbetskollega och vän, Emma, eftersom hon också var förkyld. Men ja, vad ska man göra när macaroonsen försvinner innan jag ens kommit till ytterdörren.


Vissa gillar när fyllningen väller ut ur macaroonen, andra inte. Jag vet bara att de är lättare att paketera när man är sparsam med fyllning. =)

Kavlade ut röd sugarpaste och skar ut små röda kors som jag sedan fäste med lite vatten.

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kurerar mig med macaroons

 1. Karolina skriver:

  Hittade precis din blogg och måste säga att du är nog den mest kreativa bagaren jag någonsin sett. Vilka roliga grejer du bakar!

  Ser fram emot fler roliga och inspirerande bakverk från dig :)

  Karolina
  http://www.bageriboestorp.blogspot.com

 2. Mattias skriver:

  Tack! Jättekul att fler och fler hittar hit. Fortsätt läs! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>