Kunglig Dansk och Kagekrydda…

Malmöiter brukar säga att ”Det bästa med Malmö är Köpenhamn”, vilket till en viss del är sant. Bakverken där slår det mesta och designen krossar både IKEA-hyllor och Margaretheskålar. Under de senaste åren har en liten tant lockats fram i mig som gillar glas och porslin, inte minst den nya uppdaterade servisen Kunglig Dansk.

 

Jag är inte den enda som gillar den, Caketress gjorde en galet klockren tårtdesign ovan med just det mönstret, men det kändes lite för avancerat för mig. ;)

Men för att visa hur nära och gosiga Malmö och Köpenhamn är så ville jag förena dem på ett långsökt men gott vis. När jag var nere i Skåne i somras besökte jag Österlenkryddor med min mamma. Jag är inte så mycket för kryddblandningar men hittade en jag bara var tvungen att köpa. Den heter ”Kagekrydda” vilket på sveeeenska är ”Kakkrydda”. ;) Det är en blandning med citronmeliss, lavendel, grönmynta och mejram som doftar riktigt gott. Köp den via deras wepshop vetja!

Hur du gör det blå mönstret hittar du här.

Royal Copenhagen-kaga

75 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Kagekrydda

Smöra och mjöla en springform. Rita på ett bakplåtspapper upp en cirkel lika stor som botten på springformen. Klipp ut och rita sedan av mönstret från Royal Copenhagen-mönstret, eller vilket mönster du nu vill ha. Gör ”mönstersmeten” och spritsa ut på bakplåtspappret. Lägg i botten på springformen.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och kryddorna och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i springformen och baka i 175 grader i ca 30 min eller tills den inte är kleggig längre.

Så! Se nu till att imponera på era kollegor under fikarasterna i veckan!

Det här inlägget postades i Tårtor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kunglig Dansk och Kagekrydda…

  1. Karin L skriver:

    Du får bjuda mig när som helst när du är nere i Malmö :-)

  2. WOW så snygg! Vad kul att ställa fram en sådan på fikabordet, stilfullt!

  3. Mattias skriver:

    Tack Alexandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>