Kawaii!!!

Kawaii! Min kompis Niklas undrade om jag kunde fixa macaroner till en kompis som fyllde år. Absolut, sånt är bakande vänner till för! Hon gillad tydligen mina Hello Kitty-macaroner, så jag bestämde mig för att sätta igång projektet ”Hello Kitty and friends”. Jag är ju i hemlighet besatt av Fokis blogg och det är hon som fick upp mina ögon för Kawaii. Kawaii betyder gullig eller söt på japanska och är hela den genren av übersöta figurer och gud vet vad.

Först ut är Hello Kitty i egen hög person. Jag använde mig av ovännen sugarpaste och målade med en penna med ätbart bläck. Fyllningen är densamma som i mina påfågelmacaroner, orkade nämligen inte gå och köpa ingredienser. Alternativet var smaksatt smörkräm, men det var jag inte sugen på.

 

 

 

Näst ut är en liten nallebjörn som också finns överallt på kläder, gosedjur, smycken etc. Jag borde ha satt öronen lite närmare varandra, kawaii-anatomi är inte min starka sida.

 

 

 

 

 

Jag vet inte vilken relation det här monstret har till Hello Kitty, något säger mig att de inte är bästa vänner. Han/hon heter tydligen ”Domo kun” och är min absoluta favorit. Han är oftast brun, men ibland även rosa, så att göra honom lila kändes inte som en allt för stor hädelse. Är det något som är upprörande så är det faktumet att jag har kapat hans armar och ben.

Jag kände mig lite ca ca crazy i kombination med att jag desperat saknade en snygg förpackning. Karlssons klister och strössel blev min räddning!

Jag vill inte veta hur det ser ut när födelsedagsbarnet öppnar den här presenten. Hoppas hon har tålamod och en fantastisk dammsugare. ;)

Googly eyes!

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Kawaii!!!

 1. Vilken härlig present att få , urtjusig presentask och macarons :-)

 2. Ellenor skriver:

  Födelsedagsbarnet (a.k.a. me) är mycket glad för den underbara presenten! Jag blev såååå glad! mina macarons ser ut som en bilolycka i jämförelse!
  TUSENTACK!

 3. Mattias skriver:

  haha! Grattis!

 4. Linda skriver:

  Ville bara tacka för allt trevlig du skrev om din resa till Paris!!
  Vi skall åka dit nu på fredag och uppskattar verkligen att få lite info!
  Vi har barnen med så det blir bara att äta & fika en MASSA!!
  Har du några bra tips utöver de du skrev på bloggen tas detta tacksamt emot.

 5. Angelica skriver:

  Alltså…. dina macarons är så vackra, söta och härliga att jag nästan dör!!! haha Älskar din kreativitet och otroligt inspirerande blogg!

 6. Nilli skriver:

  Helt underbara!

 7. Linda&Ebba skriver:

  Underbart! Både presenten och presentförpackningen!

 8. Pehrnilla skriver:

  Urgulliga och asken är ju snygg den med:)

 9. Mattias skriver:

  Tack! :)

 10. Mattias skriver:

  haha…tack!

 11. Mattias skriver:

  Nej, tyvärr. Eller, det var allt vad vi hann med. Men efter nästa resa kommer jag att ha fler restaurangtips. Annars är det bara att promenera. Jag tror trixet är att inte planera fullt så mycket som jag gjorde. Vi tog inga foton, för det gick liksom inte att fånga känslan av att gå runt på gatorna. Helt fantastiskt. Konstigt svar, men ni förstår säkert när ni kommer det. :)

 12. Johanna skriver:

  Jag döööööör va fina! Hur bär du dig åt att forma huvudformerna? Min dotters 2-årskalas bara måååååste ha hello kitty-macarons. Gästerna kommer ju typ dö annars :D L O V E L Y!!!!

 13. Mattias skriver:

  Jag använde mig av en tandpetare och drog ut smeten med den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>