Cakeball med nyckelpiga

Jag älskar cakeballs och cakepops. Perfekt för en lat hemmakonditor som ändå vill imponera. Bara mixa färdigköpta muffins till smulor. Den här gången blandade jag smulorna med hasselnötskräm och jobbade ihop det till en deg. Sen formade jag små bollar, delade på hälften och låt ligga i frysen i 15 minuter. Under tiden smälte jag choklad som jag sedan doppade cakeballs i.

Tips: Jag fryser in kakorna dels därför att de blir lättare att jobba med, men även för att du inte behöver temperera chokladen för att få en snygg yta. Det har något med kylan att göra, fick det förklarat för mig men har glömt.

Jag gjorde små gula blommor, hur kan du läsa om här. De fäste jag med glukos eftersom jag inte orkade göra kristyr. Sen hade jag små chokladnyckelpigor i skafferiet som bara väntade på att få användas. Voila! Perfekta sommarpresenten!

Det här inlägget postades i Kakklubbor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>