Jul nere i Skåneland

Jag har spenderat mina Malmödagar hos min syster Lina och hennes katt Izzy. Vi hittade även en läsk till den läskiga katten. Izzy såg mest frustrerad ut över att hon inte var först med den röda rosetten.

Varm choklad är ett måste, lika så dansk leverpastej. Är fortfarande bitter över att Netto stängde ner alla sina butiker i Sthlm, det var enda stället där jag kunde köpa dansk leverpastej, god rostad lök och min favoritlegymsallad.

Julafton firades med pappa, mina systrar Lina och Hanna samt faster Gunilla. Julen är den gången på året då jag inte vänder ut och in på mig själv för att imponera på andra, då är det bara tradition som gäller. Jag var dock dum av vin och tog bara bilder på sill, sedan försvann kameran i dimman. Här är i alla fall ägg och bakom äggen böckling (nyhet för i år). Till höger är obehaglig gravad lax och min favorit: varmrökt lax.

Branteviksill, sillsallad, apelsin- och stjärnanissill.

Här är Linas saffranssemlor med vit chokladgrädde och varma bär. Till höger är min misslyckade fudge, Linas praliner, min apelsinpanforte och sockeränglar.

Och är är min finfina pojkvän som inte bara är världens snyggaste karl, han är en av få som passar i tomteluva.

Nu är jag hos min mamma på Österlen! Åker hem på tisdag. :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jul nere i Skåneland

 1. Jenny skriver:

  Sååån fin tomte!:)

 2. Merve skriver:

  Hej! Måste säga att din blogg är en av mina favoriter! (inte bara för att du är skåning :D ) du är väldigt inspererande :) kul att du är på Österlen, jag bor i Ystad :)

  God fortsättning :)

 3. martina skriver:

  av någon anledning har ett av dina blogginlägg fastnat i huvudet, där du skrev att du önskade att du köpt fler våningskakfat på Tiger, och var gång jag ser sådana på Tiger tänker jag att jag borde informera dig. Och nu när du är Skåne får jag ju få tummen loss!

 4. Mattias skriver:

  haha…tack! Skåningar unite!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>