Jahapp, då var sommaren över…

Ja, bittert men sant, sommaren tog slut lika snabbt som den kom. Nu regnar det VARJE dag, not good times för tygskor. Det finns dock inget bättre botemedel mot regndepression än kakterapi så som ett sista farväl till sommaren gjorde jag små sandkakor med ätbara stenar. Vad annars?

Jag har faktiskt gjort de här kakorna tusen gånger, även lagt upp på bloggen faktiskt. Det är mördegskakor med dulce de leche. Sedan krossade jag bara några överblivna kakor och förvandlade dem till sand.

De ätbara stenarna köpte jag när jag var nere i Skåne, på Borgeby kryddgård. De i butiken sa att de var fyllda med choklad, det kan jag intyga att de inte är. Det är blandat mellan något som smakar lakrits och den vita stenen som jag har bitit i på bilden som smakade typ…torkad frukt. Kanske inte kalasgoda men helt klart ätbara, speciellt eftersom de verkligen ser ut som riktiga stenar.

Ja, förutom den runda stenen som ser ut som ett vaktelägg. Jag skulle vilja ha ätbara ”stenkulor”…åh, eller glaskulor! Ännu snyggare. Typ ”kattöga” och allt vad det heter.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Jahapp, då var sommaren över…

 1. Katarina skriver:

  De här är ju hur söta som helst :)

 2. Anna skriver:

  De är ju jättfina! Blev riktigt sugen på att testa att baka såna, vet bara inte vad jag ska lägga på istället för dina ätbara stenar… Hmmm, det tål att funderas på.

 3. Mattias skriver:

  Tack!

 4. Mattias skriver:

  Åh, måla mandlar! Det tänkte jag först göra, typ pensla mandlar med guld eller nåt. :)

 5. katarina skriver:

  Instämmer med föregående talare: riktigt fina!! :)

 6. Nej vad tuffa! När jag såg första bilden undrade jag i mitt stilla sinne vad du tänkte med när du satte stenar på cupcaken O.0 Ser väldigt naturtrogna ut! Dina kakor ser också ut att vara magiskt goda! Nej, det blir nog att börja prenumerera på dig och dina recept, du har så mycket gott här =D

 7. Mattias skriver:

  Åh tack! Vad kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>