Ice Cream Box Cake och Los Angeles-längtan…

Okej, snart åker jag till Los Angeles med Jonas och hans föräldrar. Ah! Först var jag lagom eftersom det här var ”Jonas resa” och han skulle bestämma vad vi skulle göra. MEN, så tänkte jag: ”Det kanske finns ETT café man kanske kan kolla upp?” Såklart hittade jag tusen caféer, konditorier, restauranger etc. Alla ”extrema måsten”.  Bland annat Magnolia Bakery som för ni tv-nördar där ute har varit med i Sex & the City. ;)

De säljer i alla fall något som heter ”Ice Cream Box Cake” som jag blev väldans inspirerad av, inte mins för att den var så fin. Jag ville göra något eget och det gick…sådär. Gott som faen men vingligt som jag efter några glas redbull vodka.

Har ni några Los Angeles-tips förresten!?

Tårtan i sig är absurt enkel. Du varvar faktiskt bara kakor och vispad grädde vilket gör det här till kanske den snabbaste desserten du kan göra. Jag sötade min vispgrädde med några teskedar strösocker samt vaniljsocker.

Chokladkakor (Jan Hedh)

225 gram smör, rumstempererat
60 gram florsocker
25 gram kakao
300 gram vetemjöl

Rör smör, florsocker och kakao krämigt. Blanda ner vetemjölet och få ihop det till en smidig deg. Låt vila i kylen i 1 timme. Skär ut långa rektangulära kakor och baka av dem i 190 grader i 12 minuter. Låt svalna!

 

Nu till kakan. Enklast, aaabsolut enklast, är att varva kakor med grädde så som Magnolia Bakery gör. Så därför gjorde jag det så svårt jag kunde för mig. Jag tog fram en plasthink och grundade med vispad grädde. Sedan krossade jag ner lite chokladkakor och fortsatte att varva kakor med grädde tills hinken var full. Efter det satte jag in gräddblandningen i frysen i 1 timme.

Problemet kom när jag tog ut den och skulle sticka in kakorna runt om. Det…var…svårt. Grädden smälte galet snabbt och kakorna gick hela tiden av när jag skulle trycka in dem (för halva spektaklet var såklart stenhårt). Tillslut fick jag fram något som såg ut som ett farligt medeltida bygge. Men herregud, det är ju insidan som räknas. ;)

Jag har btw. börjat översätta delar av bloggen till den engelska www.acupofcrazy.com. Herregud vad längesen det var man gick i grundskolan, men bara folk förstår så är jag nöjd. Jag kommer inte ha något extra på den bloggen, det är bara Bake My Day för resten av världen (=storhetsvansinne).

Funkar den här som header så länge?

Det här inlägget postades i Tårtor. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ice Cream Box Cake och Los Angeles-längtan…

 1. Headern funkar fint! Jag har bog missar det men varför ska du ha en blogg till? Är det samma fast på engelska? Kanske en dum fråga…!

 2. *nog och missat ska det stå och sen glömde jag skriva att tårtan var en häftig idé!

 3. Mattias skriver:

  Jepp, bara en på engelska. Inget nytt…förutom språket. :)

 4. esters hörna skriver:

  Ja headern blir finfin! Åh, jag blir inte lite avis på att få åka på resa och kolla in massa mysiga caféer. En dag tvingar jag med min man på caférunda världen över.

 5. Mattias skriver:

  haha…ja gör det! Du kan ju inte fika ensaaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>