Happy Priiiiide!!!

Jepp, nu är fanskapet här igen. Stockholm Pride. Happy Pride!!! Jag får se om jag släpar mig iväg till festligheterna, nån kväll ska jag väl svänga de lurviga. Förra sommaren körde jag Pridebakverk hela veckan, eller ja, två i alla fall. Dels 2010 års Pridemacaroner samt Pridefärgade shotglas i is. Här kommer årets Pridemacaron bombad med strössel i alla former och färger!

Såååå nöjd. Jag har haft en idé länge om att bomba macaroner med strössel, det bara föll sig så perfekt med Pride att jag kände ”nu är det dags”. Fyllningen är vit choklad…färgad såklart. Jag anade att kakorna skulle bli tvingade att stå framme ett tag och då kändes det säkrare med choklad än med smörkräm och annat som rötmånaden förstör på en sekund.

Det är bara att slänga på allt ni har så fort som macaronerna har spritsats ut på plåten. Easy peasy!

Tanken var att skalen skulle vara vita men jag tror att jag råkade få med en skvätt av rosa pigmentpulver i smeten, men det blev bara ännu snyggare. De här gavs faktiskt bort till Anders Backlund och Tommy Wahlström som hade en pre-Pride fest i sin fantastiska koloni. ”Bra gäster vet när det är dags att gå”, brukar min syster säga. Jag stannade till sprit, mat och folk försvann. Jaja, man fick en käft för att prata sönder andra. ;)

Ni missade väl inte den hysteriska rosetten? Så fantastisk. Både lådan och rosetten köpte jag på Lagerhaus. Som en explosion av gaygaygay.

Okej då, en bild till! Om ni undrar var tårtfatet i två våningar kommer från så ska jag göra er avundsjuka. Tiger! I Malmö. Det som började som en 10 kronors-affär i Danmark finns sedan några år tillbaka även i Malmö. Nu kostade inte fatet 10 spänn, men 40! 40 spänn för ett tårtfat och jag köpte inte två!? Ah!

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Happy Priiiiide!!!

  1. Freddie skriver:

    Ah, det där ska jag oxå testa! Hur sköna som helst!

  2. Ella skriver:

    Men jisses! Vilka underbara macarons! Superfina och petita. Jag fullkomligen älskar dem! =) (och tårtfatet.)

  3. Frk.Festli skriver:

    Du er så fantastisk flink! :)

  4. lisa skriver:

    ser smaskens ut!

  5. Mattias skriver:

    Tack!

  6. Mattias skriver:

    Eller hur! Man kan inte bli annat än glad när man ser dem!

  7. mikaela skriver:

    Hej jag har en fråga:) jag försökte baka macarons en gång, men dom blev helt skrovliga och inte så fint släta som dina, beror det på att jag inte skållade mandeln? och en sak till, den delen av kakan som är närmast krämen, blir den bara så där ”fluffig” om man gör det rätt? :)

  8. Mattias skriver:

    Det spelar ingen roll om de är skållade eller inte, du har nog bara blandat smeten för lite. Du ska blanda den till den blir trögflytande som…mousse…fast lösare. Då flyter smeten ut fint när du spritsar ut dem.
    Att de får små ”fötter” har att göra med allt…haha…upplyftande? Men något som hjälper väldigt för mig är att låta de stå och ”torka” i en timme efter att du har spritsat ut dem. Då torkar ytan så att de lyfter rakt upp istället för att växa åt alla håll. :)

  9. Freddie skriver:

    Vad är du för bakplåtspapper/underlägg`?

  10. Mattias skriver:

    Silpat…typ siliconunderlägg. Bra för att de inte veckar sig och håller på som bakplåtspapper.

  11. mikaela skriver:

    Okej, tack så jäte mycket för svar :)

  12. Linnéa skriver:

    Åh, ännu bättre!

  13. Simone skriver:

    Nu blev jag avis igen.tårtfat för 40kr.Inte för att ja är rik eller så men skulle nog köpt 4.sjukt snygg.

  14. Mattias skriver:

    haha…jaa, nästa gång är jag i Malmö ska jag köpa 8…och vaska 4…eller nåt.

  15. Eva skriver:

    Ahhh så underbara – men du körde alltså in dem i ugnen med strössel ???? Är förvånad att de inte smälte eller iaf ändrade färg ….. Urläckert!!!! -har lila strössel hemma så på lavendelfärgade macarons blir de flott – o du efter som man e från Malmö …. jag har oxå sådana fat inköpta på tiger MEN för 30 kr ,hihihhi men de va 3 år sedan … perfekt present oxå -att ge bort ett sådant fyllt med små ljuvliga macarons . ha de bäst Eva

  16. Mattias skriver:

    Neee, de smälter inte! Jag har haft strössel på allt från kanelbullar till brysselkex, beroende! Testa!
    haha…vad haaarligt! Tiger har mycket skit, men ibland hittar man små guldklimpar formade som kakfat.

  17. Ida skriver:

    Affären finns i London också, i Hammersmith. Köpte samma tvåvåningsfat där för £4 som står hemma och fyller sin funktion. Bästa fyndet ever!

  18. Petronella! skriver:

    SÅÅ Vackra ! Vart hittar man receptet på dessa sötsaker ? :)

  19. Mattias skriver:

    Bara samma gamla vanliga. Grejen är bara att strö på allt färgglatt strössel du hittar. :)

    http://bakemyday.se/?cat=37

  20. camilla skriver:

    Hej! Jag gillar verkligen din kreativitet i bakandet. Fotsätt sådär du behövs! Min dotter håller oxå på, har du sett littledessert.se
    Hälsningar camilla

  21. Mattias skriver:

    Jag har faktiskt varit inne på den. Hon är riktigt bra!

  22. Pingback: Happy Pride 2012 med ett lyxigt gayigt Kinderägg! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>