Happy Halloween!

Då var Halloween på ingång, ännu en av högtiderna som inte har gripit tag om mig än. Förra året gjorde jag små sugarpastebebisar i ”formaldehyd”, men kände att i år får andra komma med galna idéer. Halloween är ju den helg som folk vänder ut och in på sig för att baka kreativt, så det får därmed bli min vilohelg. Ooookej, jag bakade lite…men det var bara för att det kliade i fingrarna och jag hade en ledig förmiddag. Och ja, jag vet att de är ovanligt ”snälla” idéer för att vara jag, men även jag blir mjuk som kakdeg ibland. ;)

Jag hade lådan full av Halloweenströssel från Strössel & Annat som jag kände att jag var tvungen att använda. Inte för att döskallar inte passar på en baby shower eller bröllopsfest. ;)

Det är faktiskt vanlig chokladmördeg som jag kavlade ut och skar ut ”fönster” från. Fönsterkarmarna doppade jag sedan i svart glitterströssel och gräddade i ugnen.
Efter det gick jag lös med svarta Candy Melts och döskalle-strössel.

Jag fick även en idé om att göra gräddbullar i form av häxhattar.

Det var enklare än jag hade föreställt mig. Jag smälta svarta Candy Melts och smetade ut små rundlar på bakplåtspapper (=botten på häxhatten). Sedan blandade jag ihop Leilas frosting till hennes High hat cupcakes. Hon kan inte ha testat det receptet för det var på tok för mycket socker, så testa gärna ett annat. Efter det lät jag allt vila i kylskåpet så att frostingen stelnade något innan jag doppade allt i mer Candy Melts. Tänk på att tunna ut Candy Meltsen med matolja så att den täcker skumfyllningen snyggare.

Jag gick lös med svart strössel och LÄSKIGT spindelströssel. AAaaah!

Här kommer lite inspiration som jag hittade på nätet:

Vaniljpannacotta med kiwi och hallonsås har aldrig sett så läskigt ut.

För dig som inte anordnar barnkalas så är det väldigt chict med doppade jordgubbar. Kistan till höger är sååå jag, men som sagt, jag lovade mig själv vila i helgen. :)



Jepp, de stal faktiskt min idé…haha.

Den här bilden hade jag liggandes på datorn. Coolaste hjärn-cupcaken jag sett, för jaaa, det finns tusen olika varianter om man väl börjar googla.

HAPPY HALLOWEEN!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Happy Halloween!

  1. Du gör jämnt så sjukt tokiga bakverk :-)

  2. Åsa skriver:

    Åh vad skönt att höra om Leilas socker”fadäs”- vi gjorde också den häromveckan och det gick ju baske mig inte att få det att smälta ordentligt. Sött, knastrigt och nej, det måste blivit fel. I fortsättningen håller jag mig till Jan Hedhs sjudna marängsmet eller hans skumrullesmet – då blir det alltid perfekt resultat!

  3. Fredrica skriver:

    Vad fina och roliga bakverk du gjort. Halloween är alltid den 31 oktober och är ingen helgdag, iallafall här i USA:)

  4. Mattias skriver:

    I knoooow…men jag vill ju ge er någon dag att knåpa ihop kakorna på! ;)

  5. Irene skriver:

    Dina häxhattar va ju jättefina. Hade aldrig tänkt den tanken själv.

  6. Nathalie skriver:

    Happy halloween!
    Jag älskade häxhattarna! De var ju sååå fina!

  7. Emilia skriver:

    Tänk att jag inte har bakat en enda liten halloweenkaka eller bakelse alls. Detta får jag ta igen i veckan med någon smarrigt bak :)

  8. Mattias skriver:

    Ja!!! In bland degbunkar och vispar nu! ;)

  9. Pingback: Bakbloggarna halloweenbakar | ♥ Style & Fun Stuff ♥

  10. Alltså hjärnorna. Fy va nasty de såg ut! Vette sjutton om jag ens hade vågat smaka på dem…

  11. Moa skriver:

    Har du recept på dina hjärn cupcakes? Tacksam för svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>