Hälsningar från ett fabulöst New York!

empire

Tjohooo! Jag och sambon är i New York och lever det sköna livet! :) Bor på ett helt okej, halvtaskigt kackerlackshotell precis vid Times Square och har nära till allt och alla. Perfekt! Det här huset fick mig att bryta ihop av höjdrädsla. Empire State Building. Men ja, ska man leka turist så ska man.

new

Jag var dock tvungen att ladda med en cupcake från Magnolia Bakery. Om du besöker New York och INTE trillar förbi Magnolia så är du INTE en riktig baknörd. ;)

new4

Efter tips från Jonas kollega så testade vi även Magnolia Bakerys kända bananpudding som var fan..tas…tisk. En helt jäkla underbar kombo av vaniljkräm, vispgrädde, kex och bananer.

newyork5

Och ja…det var värt det. Galen utsikt och konstant pirrande insida.

new3

Vi försöker btw. inte ens att leta reda på en hälsosam och näringsrik frukost. Nope! Istället har vi belönat oss med Almond Brioche Toast varje morgon…haha. Så sjukt gott. I bakgrunden ligger en klibbig sticky bun med pekannötter som gick ner förvånansvärt lätt. ;)

new2

Idag gick vi för övrigt 19 km. 19! De flesta avverkades i Central Park som var så mycket mer än det man såg på tv i ”Vänner”. ;)

new5

Vi testade även den här till synes blyga munken. Men nej du, det är en crème brulée-munk med bränt socker på utsidan och vaniljkräm på insidan. Ah…ih…oh.

chelsea

Och på Chelsea Market hittade jag de här skojiga cupcakesen.

Det var allt för nu! :D

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hälsningar från ett fabulöst New York!

 1. Prash skriver:

  Haha, den sista bilden med alla bakverk! Så roliga former på dem!

 2. Volang-Linda skriver:

  Åh vad avis jag blir på att du är i New York. Underbart! Vi var på ett sjukt ställe i Greenwich Village som hette Peanutbutter Company. ALLTING var med jordnötssmör. Väldigt gott haha.

 3. sparris skriver:

  Inga cronuts?!

 4. Elin skriver:

  Tack för en kul och inspirerande blogg. Idag damp din bok ner i min brevlåda. Den är ju helt suverän. Man blir glad och inspirerad av den. Extra glad blev jag när jag såg mallen på de ”sprattlande” benen. Den kakan har jag velat testa länge, men är usel på att rita.
  Njut av NY, det är en underbar stad!

 5. Mattias skriver:

  Neeeej! Jag vääägrade stå i kö! Möttes till och med av ett: Ställ dig i kö, men du kommer förmodligen ändå inte få tag på en. haha

 6. Mattias skriver:

  yeeey…vad kul att du gillar den! Tack! :)

 7. Hanna skriver:

  Jag måste säga att jag blev besviken på Magnolia Bakerys cupcakes, lite fadd smak på frostingen. Nu är jag ingen baknörd men tycker absolut att London’s Hummingbird Bakerys är överlägsna Magnolias. Däremot älskade jag ALLT jag testade på Thomas Kellers Bouchon Bakery vid Rockefeller Plaza.

 8. Margitta Micha skriver:

  Hej Mattias!
  Jag är hos min lillebrors familj i Tyskland och min svägerska kom hem från bokmässan med din bok. Jag är nästan 70 år och har aldrig gillat att baka, förutom i tonåren då jag bakade rulltårtor på löpande band. Men det var det enda. Din bok har härliga, roliga och oftast enkla recept. Dessutom kan man leka med boken! Det har min brorsdotter 6 år och jag gjort. Vi har gissat vilka kakor vi tycker är finast, fulast, godast, äckligast ….

 9. Mattias skriver:

  Meeeen guuu Margitta, det låter ju helt fantastiskt! Lek på, det är det bästa som finns! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>