Grattis Victoria och Daniel!

Jag svor att inte ta del av Prinsessbröllopet eftersom jag tycker sådana tillställningar brukar bli allt för segdragna. Nu har jag suttit hela dagen och stirrat mig blind på tiaror och långklänningar samt bakat ett par små bröllopsmacarooner till de lyckliga tu. Jag ville att det skulle bli som små smyckesaskar. Den ursprungliga tanken var att skulptera små vigselringar och trycka ner i smörkrämen, men det blir alldeles för pilligt.

Här är grundrecept på macarooner.

Sån tur att jag fann dessa galet snygga små ädelstenar i äkta socker. Små karameller som jag fann på en hemsida som jag glömt namnet på. Återkommer så fort minnet blir bättre.

Jag fyllde macaroonsen med smörkräm och dekorerade med karamellerna.

Smörkräm

100 gram smör
3 msk vatten
3 msk strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Låt smöret stå framme tills att det blir rumsvarmt, eller värm det snabbt i micron.
Blanda strösocker och vatten väl. Micra på full effekt i 1 minut. Blanda väl. Micra ytterliggare 4 minuter. Testa om den är klar genom att ta en tesked sockerlag och doppa ner i en skål med kallt vatten. Om sockerlagen går att forma till en liten kul så är den klar.

Vispa ägget och droppa ner sockerlagen. Vispa ner smöret lite i taget. Smaksätt med vaniljsocker och fyll sedan macaroonerna.

Jag fäste det ena skalet med smörkräm.

Först färgade jag macaroonerna röda och sen när de hade bakats klart så penslade jag på ätbar röd puderfärg runt kanterna. Det är detaljerna som gör det!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>