Gråt, skrik och hulkande för tidningen Vårt nya kök

Jag fick i onsdags ett trevligt samtal från Shahin på tidningen ”Vårt nya kök”. De skulle ha något galej för sin chefredaktör och hon undrade om jag kunde baka några fashionabla macaroons. ”Självklart”, tänkte jag, the king of macaroons. Kaxigt, ja. Det skulle jag självklart få betala för när alla kakor såg ut såhär:


Aaaaaah! Why!? Jag fick sån panik, svettades, grät, slogs och hulkade. Varenda plåt kom ut så här, ett orättvist lotteri där en kaka av 200 blev snygga. Jag bakade 5(!!!) satser macaroons och alla gick åt fanders. Ja, förutom 23 stackare som ni kan se nedan. Jag vet att vädret spelar in. Är det fuktigt så spricker de lätt, precis som att det är svårt som satan att vispa maräng när det regnar. Märkligt. Hur gör alla andra för att lyckas?

Till saken var att Shahin skulle komma och hämta kakorna i lördags 14.00, vid 12.00 så låg jag i fosterställning på köksgolvet och visste inte hur jag skulle komma ur denna panikångest.


”Snabbt, snabbt. Det måste gå snabbt”. Cake balls! Jag har en övertro på cake balls trots att jag inte tycker att de blir gala galej när de doppas i choklad. Så först var jag tvungen att misslyckas med det också. Vattenbad gone mad med en stackars slickepott som föll offer.

I ren desperation och förtvivlan letade jag fram en klump sugarpaste i kylen och började färga kluttar likt en galning. Små cake balls blev till söta prinsesstårtor. Ja, perfektionisten inom mig skrek, men de blev ju faktiskt väldigt bra ändå.


Här är hela gänget.


Några macaroons räddades som sagt. Jag hade redan förbrukat mina vita klubbpinnar till den första satsen misslyckade cake balls (ja, jag vet), kvar hade jag glasspinnar. Glasspinnar, sugarpaste och ätbart glitter.


Som tack fick jag en påse med tidningar alla med prefixet ”Vårt nya…”. De var faktiskt riktigt jäkla bra. Kökstidningen tänker jag börja prenumerera på genast, som en blandning av mina favoriter Elle Mat & Vin, Mat & Vänner och Plaza Interiör.

Tack så mycket och hoppas att festen gick fantastiskt!

Det här inlägget postades i Ätbara presenter, Kakklubbor, Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Gråt, skrik och hulkande för tidningen Vårt nya kök

 1. Aj, det var nästan som mina fast jag försökte alldrig sälja mina. Vad tror du gjorde för fel. Gillar verkligen att du redade de med socker dekoration. Jag brukar klistra in små sockerpasta blummor och låtsas att det var mening att dekorera de.

 2. Mattias skriver:

  Jag hävdar bestämt att det var fuktigheten =)
  Ska testa igen i helgen och se om mitt självförtroende boostas något. Ha det bäst!

 3. Monika skriver:

  2 kommentarer på en dag men jag har lite att läsa igen. Blir lite bakande när dagarna är fyllda med plugg för stunden! Men inspiration har man tid med (och att baka idag när man är ledig)

  Macarons, jag är så äckligt less på att se dom överallt. Först skulle alla göra cupcakes, sen macarons. Men de där ”pies:en” du hittade ska jag testa. Var i NY förra helgen och såg dom på ett konditori.
  Jag blev kär! Kul att hitta dom här hos dig med, ska jag nog baka till helgen!

 4. Mattias skriver:

  Yeeeh, gillar kommentarer! Älskar din blogg!

 5. Haha… du är ju go! Skrattar (och beundrar) mig igenom din blogg med värme i hjärtat :-)

  Vilka söööta små prinsesstårtor!
  I love ‘em!

  Kraaam, Malin

 6. Mattias skriver:

  Halloj och god jul, julafton och allt :-)
  Ett tips kan vara att skaffa en avfuktare att ha i köket så slipper du br dig så mycket om vädret.
  Ett annat tips, som jag såg att du ratade i ett annat inlägg, är att låta plåten stå en timme när du spritsat ut dem. Det gör att ytan stelnar till lite och de spricker inte lika lätt. Jag har iallafall märkt viss skillnad där!
  Alltid kul att följa dina experiment, keep it up!

 7. Mattias skriver:

  Avfuktare ska köpas!! Jag låter faktiskt de stå 1 timme innan jag bakar av dem, men de spricker ibland ändå. tack! :) och god jul galning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>