Gräddostbrûlée och tävling….tjooo!

Förlåt för att jag har segat med att blogga…tror jag. Har hållit på att förbereda för en fotografering med tidningen Buffé och det har dränerat mig på stress, energi och panikångest. Men allt gick skitbra! Fotograferingen var idag och Eva Hildén Smith tog sjuuuuk snygga bilder och jag lovar att hojta till när numret med mina bakverk finns ute att skaffa.

Sen måste jag erkänna att jag är en Sell Out. På riktigt…jag gör allt för en bit ost. Kanske inte allt, men jag skulle definitivt diska på en vardag eller säga snälla saker bakom folks rygg. Så när Boxholms Ost sparkade igång den här tävlingen och lockade med ost så visste jag att jag inte skulle kunna hålla käft. Plus att jag älskar en kul utmaning (men mest en låda med ost).

Utmaningen är enkel. Pilla ihop en förrätt, huvudrätt eller efterrätt som innehåller minst en av Boxholms gräddostar. Är du riktigt bra på det här vinner du Emma Erlandsson för en kväll. Nej, hon är ingen skandalös glädjeflicka utan medlem i Juniorkocklandslaget och kommer att laga en fabulös trerätters åt dig och dina vänner. In här för att läsa mer.

Mitt bidrag är en ostbrûlée som serveras med smörstekta plommon i balsamvinäger. Ostbrûléen var verkligen brutalt god, funderar på att servera den som en del av ostbrickan nästa gång. Kan man karamellisera brie kan man bränna av lite gräddost.

Gräddostbrûlée

300 g Boxholms Gräddost
6 äggulor
5 dl grädde

Några tsk strösocker

Riv osten. Blanda tillsammans med äggulor och grädde. Fördela i fyra låga formar. Grädda i 150 grader i 30 minuter. Låt svalna. Strö över sockret och bränn av med en brûléebrännare eller under grillen på maxvärme.

Krisp, kras, krackel och en slurp, slafs och slem.

Smörstekta plommon i balsamvinäger

4 plommon
2 msk smör
2 msk strösocker
0,5 tsk balsamvinäger

Kärna ur plommonen och klyfta dem. Stek tillsammans med smör, socker och balsamvinäger i ca 5 minuter. Servera varma till brûléerna.

 

Glöm inte att tävla om en monstermixer från Electrolux!

Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gräddostbrûlée och tävling….tjooo!

 1. Josefine skriver:

  Åh herre gud. Jag antar att din blogg är en sån blogg jag inte borde läsa när vi håller på med avgiftning från alla onyttigheter vi vräkt i oss sen jul. Men det här ser HELT fantastiskt ut.

 2. Carro skriver:

  Buffé?! Grattis, det är ju jättestort :) Det är du verkligen värd!

 3. Haha, men gud vad jag som boxholmare blir lycklig av att läsa detta inlägg! En av mina favoritbloggare, världens bästa ost och dessutom nämns Emma, HA vad roligt! Stort lycka till i tävlingen och så får man väl hoppas att man får se dig i ostfabriken någon gång framöver :)
  Kram

 4. Karin skriver:

  Så jävla LCHF dessutom! Ska testas testas testas. Tack för idén kära du.

 5. Mattias skriver:

  haha…exakt! Ja, förutom sockret, men det kan man ju klara sig utan.

 6. Mattias skriver:

  haha….härligt! Jag älskar seriöst gräddost. Men helst på mackan, så ljust bröd det går. Sen marmelad och smör tills jag skäms. Mmmm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>