Gott nytt år firas med en (vegansk) chokladsufflé…och en vanlig!

För det första vill jag säga gott nytt år till alla bakgalningar där ute!!! Tack för 2011!
Jag har haft ett skitbra år, men bäst var nog när jag sa upp mig från mitt jobb för att satsa på mina egna projekt. Ah! Jag hoppas 2012 blir ännu mer gala och galej. Synd bara att jag inte kan säga vad jag har för planera. :)

Tillbaka till nyår. Jag är ju i grunden en glad crème brûlée och sufflé-kille. Något jag länge har funderat på har varit en vegansk chokladsufflé eftersom alla förtjänar en sån då och då. Och…tadaaa…igår lyckades jag! Nu tänker jag dock hålla receptet hemligt för mig och Karolina Tegelaar, men snart mina vänner!

Däremot kan ni få ett superenkelt recept på chokladsufflé som jag lärde mig av Klas Lindberg under en workshop med Electrolux. Den är inte bara superenkelt utan går även att förbereda på morgonen och slänga in i ugnen på kvällen. Lyx!

Chokladsufflé

200 g mörk choklad, smält
150 g äggvita
125 g socker

Smörade och sockrade formar, här är det viktigt att precis hela formen är täckt med smör och socker. Annars kommer sufflén inte att stiga rakt.
Vispa äggvita och 1 msk socker långsamt, tillsätt sockret lite i taget och vispa lite snabbare. När allt socker är i vitan kan man vispa snabbt. Det ska vara en homogen maräng. Vänd ner 1⁄4 maräng i choklad och vänd samman med en slickepott, vänd ner ytterligare 1⁄4 och vänd ner. Avsluta med sista och vänd ihop sufflésmeten, den behöver inte vara 100% ihopvänd, hellre ha mycket luft kvar i smeten. Spritsa ner i formar och dra tummen runt kanten så det blir en liten rand mot formen. Den fastnar inte i kanten då. Baka av i 175 grader i 12 minuter. Servera genast!

Och för att hinta om ett av mina nya projekt för 2012 så får ni här en liten peak på vad som kan bli loggan för www.acupofcrazy.com. Jepp, där ser ni en den icke veganska chokladsufflén pösandes i ett cup-mått.  :D

Just ja, de ätbara guldstjärnorna som jag har strött över allt från pajer, suffléer och havregrynsgröt den senaste tiden kommer från Strössel & annat.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Gott nytt år firas med en (vegansk) chokladsufflé…och en vanlig!

 1. Nice med veganskt!
  Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 2. Wow vad snygga, du får det att se lekande lätt ut att fixa till suffléer! Trevligt med en vegansk sådan också, det vet jag inte om jag sett förut… Ha ett riktigt härligt 2012 nu, och glöm inte att uppdatera oss fanatiska bloggfans om vad som fixas i köket då och då ;)

 3. Sandra skriver:

  Gott gott! Det receptet vill jag ha sen! Gott nytt år!

 4. Vanja skriver:

  Denna härliga sufflé ska jag göra. MEN, hur många formar blir det eller många port?Inte så kul att äta en massa sufflé. Sedan undra jag var har du köpt dessa söta formar eller är det små bli krukor?

 5. Mattias skriver:

  Det blir 4 portioner. Och jooo, det är kul att äta sufflé! Du kommer inte kunna sluta!!! ;)
  Jag köpte de på nån loppmarknad, vet inte ens vad de är till för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>