Glasstårta värd en prinsessa

Jag gick förbi Gelateria Italiana vid Fridhemsplan i Stockholm. Jag har aldrig käkat glass där trots deras upphausade rykte som bästa glassmakarna i stan, dock kollade jag in genom fönstret samtidigt som jag värmde tassarna. I skyltfönstret hade de glasstårtor med ”glassblommor” på, som jag bara var tvungen att testa. Deras var något mer avancerade, men äh, någonstans ska man ju börja. (Sen är jag galet förtjust i prinsesstårtor, det kan nämligen vara tidernas bästa tårtdesign!)

Jag gjorde en snabbis och köpte färdig vaniljglass som jag färgade i grönt och rosa, samt smaksatte med jordgubbs- respektive päronessence. Självklart kan ni göra egen glass, men ni behöver absolut inte skämmas för fusk ;) . Jag ser hemmagjord och färdig glass som två olika saker och hepp så kommer man runt problemet. :)

Den gröna glassen hälldes i en skål med rund botten och den rosa i en djup tallrik.

Jag försökte spola utsidan på skålen med varmt vatten, men eftersom billig vaniljglass är så mjuk även som fryst, fick jag köra ner en sked i den och slita ut glassen. Lugn! Det är bara att använda er av en spatel och jämna till!

För att göra glassrosen så använder ni er av en glasskopa. Gör precis som om ni skulle skopa en kula glass, men sluta halvvägs. Fortsätt tills du fått ihop några ”kronblad”.

Foga samman de små skoporna till en ros. Det gör inget om den inte blir perfekt, det är ju glass.

Kanten runt tårtan blir aldrig perfekt eftersom glassen snabbt smälter. Ett tips är att göra en snygg bord av spritsad grädde och vips så ser allt vackert och problemfritt ut!

Mmm…jag ska absolut göra fler versioner så fort solen börjar titta fram. Perfekt sommardessert!

Lovar ni att testa nu!?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Glasstårta värd en prinsessa

  1. pimkie skriver:

    Jättefint! essencen hur mycket smak ger den?

  2. Mattias skriver:

    Jag köper mina på Stockholms essencefabrik och de är galet koncentrerade. Plus att de är naturliga och smakar så äkta det bara går. Men ja, det beror på vilken sort du använder. Enklast är kanske att köpa en GB Big pack jordgubb/päron :)

  3. pimkie skriver:

    Vågar man gå in i Essencefabriken? Skulle vilja ha allt i så fall. Lyxa till det med djurgårdsglass med madagaskarvanilj…

  4. Mattias skriver:

    Ja! De är supertrevliga och butiken är galet vacker. Du måste kolla in nån gång!

  5. Pingback: bake my day « www.isa.nu/blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>