Glassmunk…eller nåt. :)

glass2

Någonstans, om det var på nätet, i en tidning eller i en dröm, så hörde jag uttrycket ”Glassmunk”…men jag fick aldrig veta vad det var. Glass…munk. En munk full av glass? Glass formad som en munk? En glass med munksmak? Well…min munk blev en snabb och barnsligt rolig dessert. En munk med en kula glass på toppen och sedan överröst med chokladsås och strössel. :)

munk6

 

 

 

 

 

Det bästa med den här är att allt går att köpa färdigt! På två minuter har du en dessert som alla älskar! Jag köpte allt i min närbutik – munkar, vaniljglass, O’hoj chokladsås och kulört strössel. :)

glass1

Jag testade även att göra en ”burgare” med glassen i mitten. Vilken är din favorit? :)

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Glassmunk…eller nåt. :)

 1. Pia skriver:

  Hamburgaren är min favorit! Ska pröva att göra en variant med en ohålig vaniljmunk.

 2. Lotta skriver:

  Jag associerar genast till Bubbies (http://www.bubbiesicecream.com/) som jag sett reklam för två dagar i rad nu (aldrig stött på tidigare). De ser ut som Glassmunkar tycker jag.
  Ska kanske tilläggas att i Göteborg som jag kommer ifrån är munkar gräddbollar, typ Mums-mums. Det som i övriga landet kallas munkar (doughnuts) heter flottringar här. (Eller i alla fall gjorde de det förr. Mormor brukade baka egna.)

 3. Catharina skriver:

  Jag gillar idén med glass i mitten, det blir som en efterrättsbagel!

 4. Pia skriver:

  Jag gillar burgaren så jag gjorde en variant med vaniljmunk och chokladglass så den verkligen ser ut som en hamburgare. Gott och mäktigt!

 5. Mattias skriver:

  Aaaw, bubbies! Ser jätteskoj ut! Herregud, ni är ju galna! :)

 6. Mattias skriver:

  Tack tack tack för tipset!!!

 7. Mattias skriver:

  Åh, smart! Så långt tänkte inte jag Pia! :)

 8. Sanna skriver:

  Blev så glad när jag såg titeln glassmunk, för jag tänkte att nu har duktiga du bakat fram en vegan munk. Men tyvärr var det ju en köpe munk. Jag är mjölk och äggallergiker och just munkar verkar vara omöjliga att få till utan ägg. Har du nåt tips på något recept som fungerar? Det vore alldeles underbart att få ta del av i sånt fall :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>