Glass…glas….glassglas? Gott är det i alla fall!

Jag älskar glass…men bara hemmagjord. När det gäller glass är jag en riktig snobb, så är det. Ni som någon gång har gjort sin egen glass förstår! Min glassmaskin har jag ”lånat” av Jonas mamma och även om den suckar och stånkar som om den snart ska gå under, gör den fantastisk glass.

Självklart kan jag inte bara göra ”glass”, lite kul måste man ju ha. :) Jag har sådana här silikonformar som egentligen är till för att göra shotglas av is. Visst vore de perfekta för glass? Som små glassglas redo att fyllas!

Vaniljglass

1 vaniljstång
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
5 st äggulor
100 gram strösocker
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under omrörning till ca 70 grader.
Häll över i en bringare och ställ in i kylen över natten. Kör allt i en glassmaskin och fyll silikonformarna. Frys!

Voila! Små glas av glass! Visst är de fantastiska? Du kan fylla dem med vad du vill, jag gjorde såhär:

Först krossade Digestivekex. Lite crunch måste man ju ha.

Sedan Chocolate Fudge som jag fått från desserternas drottning Nigella. Jag var dum och lät min syster sköta såsen så den gick från att vara slät och krämig till tjock och lite gryning. Äh, den var galet god ändå, så det kändes som ett bortskämt problem ;)

Chocolate Fudge

175 ml vispgrädde
100 gram choklad
100 gram jordnötssmör
3 matskedar kondenseradmjölk

Blanda allt i en kastrull. Värm på medelhög värme tills det blivit en krämig, glansig och fylligt god chokladsås. Superenkelt!

Vispad grädde!

Krispigt nougatrör.

Pudra över lite kakao och sedan är det bara att gräva in!

Aaaaah, så jäkla gott!

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Glass…glas….glassglas? Gott är det i alla fall!

  1. Monica skriver:

    !!! Det så helt utrolig godt ut. Vil ha iskremmaskin. Nå!

    M:)

  2. Ser himla mumsigt ut, köpte en glassmaskin i somras, så gott med hemmagjord glass :-) , smart att göra glassen i shotglasen, blev så himla läckert då liksom

  3. Sååå gott det ser ut! helt gudomligt! Ja, hemmagjord glass är alltid bäst! Fina bilder också=)

  4. Lisa skriver:

    nä gud vad supergott det ser ut. måste göra egen glass någon gång. jag borde få komma hem till dig och bli bjuden på glass. dock synd att du ska bo så långt bort. men besöker jag sthlm snart så tycker jag vi ska ta en fika och prata om bakverk nä vad knäppt det lät kanske hahah.

  5. Mattias skriver:

    Haha…lite creepy men mest kul! haha. Hör av dig så kan vi se om det går att lösa!

  6. Mattias skriver:

    Jaa, det är oslagbart! Men jag håller mig nästan bara till vaniljglass, är svag för vaniljstång. =)

  7. eva skriver:

    Tack för detta ! Desserten inför lördagens middag …check !!!;)

    Har oxå shotglas som jag köpte på lagerhaus för en tid sedan.
    Dock av sämre kvalitet :( hård plast , så dom är lite meckiga att få ur
    formarna, Var har du köpt dina silikonformar ?
    Kanske hinner jag få tag på till lördag ……

  8. Mattias skriver:

    :) Eller hur! Fantastiskt!

    Jag köpte det på typ Elgiganten eller Siba. Det låg i en back med rea-saker och jag var snabb att ta en! =)

    Det går säkert bra i din form också, bara att skölja med varm vatten på utsidan så ska du se att den hoppar ut!

  9. Linda skriver:

    Åh, det ser ju hur gott ut som helst. Måste införskaffa glassmaskin snarast och såna där roliga shot formar :-)

  10. Pingback: Bakemyday

  11. Maria skriver:

    Gaaalet gott! :)

  12. Paula Lobos skriver:

    Du är ett geni! I rest my case…! :)

  13. Mattias skriver:

    Puss!

  14. Linda skriver:

    Ser ju helt galet gott ut!

  15. Lovisa skriver:

    Tycker precis som du!

  16. Alicia skriver:

    Mkt bättre än kissies blogg!

  17. Pingback: Vaniljglass, bling bling och pyramidgubbar « Bake My Day |

  18. Sabi skriver:

    Tror du att man kan byta ut den kondenserade mjölken mot nått? Jag är laktosintolerant nämligen, tänkte att det kanske fanns något laktosfritt.

  19. Mattias skriver:

    Jaa, jag bytte ut mot lika mycket sojamjölk och 4 msk sirap. Blev till och med bättre i konsistensen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>