Gala, succé, gliiiitter glamour…

Jag älskar allt bubbel, meeeen det är ju alltid lite extra speciellt med riktig Champagne. Därför blev jag först fnittrig bara av att få en flaska Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut hemskickad till mig, och lyckligt berusad innan jag ens hade smakat den. Det största problemet med riktig Champagne är att den kan kosta så jäkla mycket. Jag är inte snål med saker som jag förtär i fast eller flytande form, men ja, ni vet själv vad prislapparna kan skrika ibland. Den här flaskan kostar 259 kr! 249 slantar! Det är ju ingenting. Och duee, den är riktigt god. Jag är kräsen med mitt bubbel, så tro mig.

Jag och Jonas ploppade upp den här flaskan mitt i veckan, för inget förgyller en onsdag så som ett glas Champagne. Just Alexander Bonnet passar bra till citron, så jag gjorde ett gäng vit choklad- och citronpraliner att knapra på. Formarna köpte jag på Cordon Bleu och mitt tips är att ni lär er temperera chokladen enligt Mia Öhrn, hon kan det där. Som fyllning kör ni världens simplaste recept.

Fyllning citronpralin

100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
rivet skal från en liten citron

Börja med att temperera chokladen enligt fru Öhrn. Pensla eller häll ner chokladen i pralinformen och vänd upp och ner på formen så att överflödig choklad kan rinna ut. Låt stelna.

Hacka den vita chokladen till fyllningen fint och lägg i en skål. Koka upp vispgrädden med citronskalet och häll sedan över chokladen. Låt stå i en minut. Rör runt till en slät kräm och låt svalna i kylen. Fyll pralinformen med fyllningen och toppa med ytterligare tempererad vit choklad. Servera de färdiga pralinerna till bubblet!

Tips! Jag penslade mönster på mina praliner med svart karamellfärg. Sjukt snyggt!

Så om ni inte har hittat en bra Champagne till nyår, eller vill dricka the real deal hela kvällen så är Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut fabulös och galet prisvärd.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gala, succé, gliiiitter glamour…

  1. Ting skriver:

    Tack för Champagnetipset!
    Dina praliner lät ljuvligt goda, men jag är så lat så jag kommer aldrig orka hålla på att temperera chokladen. Och kommer aldrig kunna göra lika fina som du.
    Kanske blir gott ändå? :)

  2. Mattias skriver:

    haha, jag förstår dig, är lika lat! Men det går jättesnabbt i micron och blir riktigt bra! :) God jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>