En melonmacaroon om dan’…


Ni kommer inte undan, fler macarooner! Eller macaroons! Eller macaroon-kakor! Läste i senaste Elle mat & vin om hur man skulle säga, och tydligen är det macaron eller macaron-kakor, men jag fortsätter köra på macaroons! Den här gången blev det små melon-macarooner. Smörkräm smaksatt med melonessence! Lika enkelt att göra som att äta dem.


Jag färgade en del av marängsmeten röd och en del grön. Sedan började jag med att göra en grön cirkel som jag fyllde med röd smet. SMACK! ”Melonkärnorna” är svarta sesamfrön. De kan vara lite krångliga att hitta (jag har i alla fall haft svårt), men de finns i asiatiska butiker så kolla där!

Det här inlägget postades i Macaroons och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En melonmacaroon om dan’…

  1. Superläckra!
    Du Mattias, smaksätter du någonsin själva skalen förresten? Med kakao förstår jag ju att många gör, och hur det går till, men när jag testat köpe-macaroons i London har ibland marängen också smakat typ jordgubb, citron eller pistage. Det blir rätt maffigt. Undrar om det är gjort med smakämnen i flytande form eller om dom helt enkelt blandat i sylt/fruktsaft/malda pistagenötter i smeten. Borde ju i så fall påverka konsistens och baktid tycker man. Vad tror du?

  2. Mattias skriver:

    Jag har bytt ut hälften av mandel med malda pistagenötter, valnötter och hasselnötter tidigare, det går superbra. Mitt nästa projekt är faktiskt att smaksätta skalet, men jag tänkte använda mig av essencer, så håll koll på sidan under nästa vecka så vet jag…och du mer! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>