Förlåt förlåt förlåt!!!

Jag har haft så galet mycket att göra hela helgen. Skulle till och med vilja säga att det här har varit den värsta helgen i mitt liv…på ett bra sätt. Fick hjälp av min fantastiska vän, tillika fotograf, Emma Wallte som fixade fina bilder till ännu ett av mina projekt. Dock inte bilden ovan, den är från Dominika Peczynskis kokbok ”Östeuropas kulinariska hemligheter”, som Emma tog bilder till.

Jag önskar att jag kunde visa några bilder från helgen men jag hade fingrarna i grytor och degbunkar och fick således inte röra min egen (=Jonas) kamera, så alla bilder håller Emma som gisslan ett tag till.

Emma har även tagit bilder till Chef in a box som är min senaste besatthet. Blev dragen till en presslunch som Miss Inga fixade och blev så kokolocko-överraskad över hur bra koncept och mat och allt. De gör färdigrätter, både till konsumenter och typ hotell/restaurang, som man bara värmer på. 69 spänn, ka-ching! OCH de använder de bästa råvarona dvs. sådant jag aldrig någonsin har råd med annars. Nästa gång det blir middag hos mig så har jag och Jonas kommit överrens om att vi köper mat från dem så att jag kan lägga allt krut på efterrätten.

Jag låter råsponsrad, haha, men jag fick inget mer än smakprover på lunchen, dock blev jag väldans imponerad. Me like bra idéer och folk med talang!

Jag hade egentligen tänkt att hålla på den här, vill inte trötta ut er med raw food, men efter den här helgen behöver jag dräneras på fett som en stekt anka. Det här är alla fall en kokostart med mangomousse som inte sätter sig i ryggfettet som en gräddig Malakoff. ;)

Kokostart med mangomousse

Tart:
2,5 dl cashewnötter
8-9 dadlar
1,25 dl kokos

Mixa cashewnötterna. Mixa ner dadlarna och kokos. ”Degen” ska hålla formen när du trycker ihop den i handen. När du känner att det är rätt konsisten trycker du ut den i små tartlettformar eller vad du nu har. Ställ in i kylen en halvtimma och pilla sedan ut dem.

Mangomousse:
1 dl cashewnötter
2,5 dl mango
1,5 msk agavesirap
0,5 msk limesaft
en nypa salt
1 msk kokosolja, smält

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 5 timmar. Mixa sedan med mango, agavesirap, limesaft, salt och smält kokosolja. Låt sätta sig i kylen i en halvtimme och fyll sedan tarterna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Förlåt förlåt förlåt!!!

 1. Vardaxlyx skriver:

  Såg smarrigt gott ute. Mangomoussen måste jag bara testa som är mangoÄLSKARE =)
  Önskar dig en trevlig dag!

 2. Anna skriver:

  Hej!

  Du har världens finaste blogg och verkar vara en sjukt härlig kille! Keep up the GREAT work!

  Snälla, kom med fler raw food baktips! Testade att göra kladdkakan, blev grymt god ju!

  Ska testa kokostarten i dagarna!

  Kram på dig

 3. Mattias skriver:

  Det kommer mer! Lovar! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>