Förgyll fikan med ätbara smycken ;)

Det finns nog inget bättre sätt att förgylla en fika än med diamanter!? Huuh!? Självklart med silverdetaljer, vad annars? ;)

Jag använde mitt vanliga recept på macarons (italiensk maräng). Färgade hela kalaset pastellgult, satte på små ätbara diamanter och dekorerade med kristyr, målat med silver. Enkelt? Jepp! Imponerande? Folk svimmade av blotta uppenbarelsen!

Det började med diamantformar från Strössel & annat som jag skulle testa. Sen kom det några färgglada klumpar karamell som jag skulle smälta i micron och sedan gjuta i formarna. Det gick faktiskt riktigt bra, även om diamanterna inte fick knivskarpa kanter. Grrr.

Jag använde mitt vanliga recept på macaroner. Fyllningen är vit choklad som jag rev ner lite rivet citronskal i för att fräscha upp. Verkligen inte komplicerat alls.

Jag blandade silverpulver med vodka och målade på. I efterhand skulle jag bara ha penslat på pudret som det var, det hade nog täckt snyggare. Men jaja, man lär så länge man bakar.

Det enda problemet var att karameller är hårda och därför ganska jobbiga att ha på bakverk. Tycker jag! Men jag är smått förälskad i bling bling och ädelstenar, så det kommer bli svårt att låta bli. :)

 

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Förgyll fikan med ätbara smycken ;)

 1. Pehrnilla skriver:

  Häftiga, om du vill ha mjuka diamanter kanske det funkar med att smälta något gelegodis som sega råttor eller gummibjörnar.

 2. Mattias skriver:

  Du är ett geni! Tack!!! Jag ska genast prova!!!

 3. Pehrnilla skriver:

  Hur gick det för dig? Jag hade sega råttor som jag smälte precis men mina blev ännu segare och det var väldigt tålamodskrävande att få ner det i diamantformen. Kanske skall testa med något mindre segt?

 4. Mattias skriver:

  Oj, jag är inte lika snabb som du. Insåg att jag inte hade gelégodis hemma, men ja, funderar på att ta lite jello! Ett ögonblick!

 5. Pehrnilla skriver:

  Ja det borde funka bra:)

 6. Mattias skriver:

  tack!

 7. I.... skriver:

  Du är ju Sveriges kung av macaroons… du hade lätt kunnat få jobb på laduree ;)

 8. Mattias skriver:

  haha…tack!

 9. Angelica skriver:

  Du är så galet duktig på dina macarons! Blir så imponerad!! :) Älskar kreativiteten och dina fina bilder.

 10. Mattias skriver:

  Tack! :)

 11. Pingback: Macaron madness och bästa bakboken just nu! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>