Förälskad i Paris, del 1

Jag har haft problem med min hemsida, men nu kan jag äntligen ladda upp bilder från Paris! Jag måste börja med att säga…JAG ÄLSKAR PARIS! Jag är så galet glad att mina förväntningar (som var skyhöga) överträffades gånger tusen. Vackra hus, vackra människor, fantastiska bakverk. Ah! Ni måste dit!

Jag anmälde mig direkt till en franskkurs som börjar i höst, allt för att få ut så mycket som möjligt av nästa resa. :)

Första krocken med franska specialiteter kom på flygplanet dit. Vilken fransman som helst hade emigrerat av skam om de smakat denna croissant. Isch isch.

När vi kom till Paris var vi vrålhungriga. Jag hade bestämt mig för att besöka ett speciellt bageri som enligt utsago har Paris bästa baguetter. Det var stängt. För alltid. Så istället slängde jag mig över ett stånd längs gatan som sålde croissanter, mini-pajer, fyllda baguetter och den här bruschettan med skinka, kronärtskocka och annat gått. Det var inte fine dining men tusen gånger bättre än Sveriges tråkiga mozzarellahistorier.

Efter att vi checkat in så sprang jag till närmsta Patisserie och köpte dessa två underverk. Jag vet knappt vad det är, tanten i kassan kunde lika mycket engelska som jag kunde franska. Längst bak är det en chouxbakelse fylld med chokladmousse och längst fram en karamell/kola-älskling som var så sockerstinn att det flimrade för ögonen. Fantastiskt!

Andra dagen så betade vi snabbt av Louvren. Snark, var är kakorna!? På Angelinas såklart! Angelinas är caféet som bland annat Coco Chanel var stammis på. Deras specialiteter är bland annat den varma chokladen som i princip var chokladsås. Försvinnande god och farligt mäktig. Notera till nästa gång: Kom inte dit i t-shirt. Dumma turister klär sig alltid fult på flotta ställen.

En annan av deras specialiteter är Mont Blanc-bakelser. Cirkus 2 kg kastanjepasta. Nja, inte min favorit, konstigt nog slank hela ändå ner. ;)

Den andra desserten vi beställde var den här. Fråga mig inte namnet på den, det var citron, creme brulée blandat med småkakor. Märkligt gott, Jonas lät mig knappt smaka.

 

Voila! Ladurée! Första macaronmekkat vi besökte. Världens längsta kö men galet snäll personal.

Så fina förpackningar. Jag och Jonas gick och satte oss längst Chans Elusee och dök in.

Mmm. De var väldigt spröda och ömtåliga. Jag älskade vanilj och kola…och choklad. Har aldrig gillat marmelad som fyllning i macarons, men alla var väldans goda.

Köpte även en Canelé (längst bak) och en Madeleinekaka. Madeleinekakan var hård som isoleringsmaterial och jättetråkig. Besviken! Grr. Men måste genast inhandla en Madeleinepanna.

Canelén däremot hade en intensiv vaniljsmak och geggigt inre. Som bakad vaniljkräm, nästan så att jag kände bitterhet över att jag inte dricker kaffe, hade nog passat till det här.

Ja, vi besökte några sevärdheter också. Här står jag och Jonas längst upp på Triumfbågen.

Överallt såldes såklart crepes. Vi var bara tvungna att stanna vid ett stånd på gatan och köpa två stycken med ost på. Ah! Var mätt i två dagar, sjukt gott. Antar att jag även måste köpa en crepe-panna.

Det här blir sista bilden för nu, kommer fler snart! Vi var inne i en matbutik och hittade dessa chipsen…med kycklingsmak. Det fanns även med ”grillad stek” och andra märkliga smaker. Jonas sög upp påsen som en dammsugare, jag var inte lika förälskad.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Förälskad i Paris, del 1

 1. Paris är fantastiskt! Ni verkar ha en helt perfekt semester :-)

 2. Ohhh jag vill åxå. Är där med era ögon..eller hur man nu säger :)
  Ät massor åt mig åxå. Mums

 3. Decirèe Jokinen skriver:

  Ljuvligt! Ett besök i Paris låter som ett måste. Vill tipsa dig om Amsterdam också, hade en underbar och mycket smaklig helg där.

 4. Mattias skriver:

  Ja, såg dina bilder! Jättefint. Vi mellanlandade i Amsterdam och träffade av en tillfällighet två vänner som precis varit det, de älskade det.

 5. Julia skriver:

  Gud vad underbart!!! Snygga ni är dessutom!

 6. Karin skriver:

  Fan! Jag har nästan inte fått någonting gjort på jobbet i dag – jag har suttit och tittat på Parisbilderna! Och det är inte chipsen jag har haft svårt att slita mig från, om man så säger …

 7. SaraG skriver:

  Kul med massa matbilder! Ser ju att jag missat ganska mycket när jag själv var i Paris =) En grej du måste testa dock är ju söta crepes! Helst med nutella =)

 8. frida skriver:

  fy tusan vad det här inlägget gjorde mig sugen på… ja, nästan allt helt enkelt!

 9. Mattias skriver:

  Det kommer i nästa inlägg ;)

 10. Mattias skriver:

  haha…min kille är iaf. :)

 11. Therese skriver:

  Mon dieu, quel beaux gâuteux! Väldigt vackra bilder på väldigt vackra saker.
  Hit kommer jag tillbaka!

  (Kan tipsa om Umeå Univ. distans franskakurser 7,5 hp halvfart – riktigt skoj!)

 12. Lisa skriver:

  ser underbart ut!

 13. Sanna skriver:

  ååh.. nu vill jag oxå åka och hälsa på fransmännen, och ännu hellre deras bakverk! :D

 14. Emma skriver:

  Åh smakade Canellé igår och det var sjukt gott alltså! Jag älskar för övrigt kycklingchipsen, de smakar ju verkligen kyckling läskigt nog. Köpte cheeseburgerchips häromdagen, men har inte smakat dem ännu…
  Du verkar ha haft det underbart i Paris iallafall!

 15. Caroline Dourén skriver:

  Hej!
  Har precis hittat hit till din härliga blogg och jag sitter och skrattar åt din underbara humor! Och njuter av bilderna på dina härliga Macarons! Jag, precis om du, har en stark kärlek till Paris. Hur kan man inte älska denna underbara stad?! Var där i julas för femtioelfte gången och vill dit igen…helst nu direkt! Jag kommer helt klart följa din blogg och se vad du bakar för härliga bakverk framöver!! Ditt recept på cakeballs måste jag bara testa, de ser så sjukt goda ut!

  Varma hälsningar/ Caroline Dourén

 16. Mattias skriver:

  Vad kul, välkommen! Ge mig gärna Paris-tips, jag tänker som sagt åka dit igen i höst! =)

 17. Caroline Dourén skriver:

  Oh, jag har så många tips!! Det finns ju så oerhört mycket att se och göra så man kan njuta i all oändlighet. Vill dock börja med att rekommendera Marais-kvarteren om ni inte redan varit där. Underbart kvarter med massor av små butiker, allt från lyxiga märken till små häftiga personliga butiker. Och man får absolut inte missa ”torget” i mitten- Place de Voges- där man kan finna många trevliga restauranger och konstgallerier.

  Kvarteren kring Saint Germain de Pres får man inte heller missa! Massor av restauranger med mat från världens alla hörn. Små vindlande gator med butiker insprängda överallt och framför allt massor av kondis :) (vi verkar ju vara godisgrisar båda två så då missar man ju inte kondisen).

  För fina Macarons och andra bakverk så ska ni gå till Operakvarteren, framför allt just kring själva Operan. Visserligen dyrt men ack så gott.

  Kan göra en hel lista till dig med tips på vart ni ska gå för att hitta allt från bra restauranger till trevliga kondis. Sätter gärna ihop en liten guide till dig, det är så kul att kunna tipsa om platser man själv varit på och blivit förälskad i. Bara säg till så kan jag maila den till dig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>