För oss förlorade själar i lägenhet…

Jag är smått bitter över att jag inte har en koloni. Ännu mer bitter blir jag av att se att medelväntetiden på en koloni i Stockholm är 5-20 år. Suck. Har inte ens ställt mig i kö…dumt. OCH om jag inte kan plocka solmogna smultron, då får jag väl baka dem istället!

Här är mina mördegskakor med smultronbuskar!

Jag glömde bort en av mina Springerleformar, den här pyttelilla med en smultronbuske. Originaldegen till Springerle är ganska omständig men ger å andra sidan knivskarpa kanter och konturer. Det gör inte mördeg…men nästan. Som ni ser så blir det faktiskt ett riktigt bra resultat och med lite karamellfärg på så kan man imponera på nästan alla.

Ta vilket mördegsrecept som helst, alla har väl sin favorit? Tipset är att tillsätta en halv näve vetemjöl extra så att degen blir något kompaktare, då flyter den inte ut lika mycket. Annars bakar du dem precis som Springerle.

För er som inte har ett eget favoritmördegsrecept, sno mitt.

Det här inlägget postades i Småkakor. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till För oss förlorade själar i lägenhet…

 1. katta kvack skriver:

  Snackar vi kolonilott mitt i stan med liten stuga a´la tanto? Eller en plätt för odling? I de flesta söderförorter finns det hur många lediga plättar som helst – men det kanske blir lite långt att åka?

 2. Mattias skriver:

  Jag vill helst ha en liten stuga, är för lat för att hålla igång en trädgård år efter år, då har jag i alla fall min lilla stuga att vara stolt över. :)

 3. Annica skriver:

  Hej! Mycket söta kakor! Jag gillar din blogg :) Skickar här en idé om en kaka… Om du inte vet vad du ska baka härnäst så vore det skoj att se din version av mussel-kakor!

  http://www.livinglocurto.com/2011/06/clam-cookies/

 4. Martin skriver:

  Guuud vilka stiliga kakor. Detta är mitt första besök här på din blogg och jag har lagt flera bokmärken på trevliga kakor!

 5. Mattias skriver:

  Tack så mycket! Bokmärka på du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>