För mig är du död! Grattis!

Min snygga vän, tillika VD och delägare i Taste PR, Richard Lindh, fyllde 25 år. Och firade på Café Opera. Hm, bittert med mig som lär fira på Beckombergas nedlagda mentalsjukhus.

Jaja, 25 år är en respektabel ålder och ett definitivt slut på vuxenlivet. Jag fick stora planer på bråd död och dödsrunor som en twistad och märklig metafor. Jag insåg även snabbt att jag aldrig skulle kunna mäta mig i fråga om prisklass eftersom jag är fattigare än en student, så ja, då får man slå på andra trummor. Allt resulterade i en liten kista med små supersnabba chokladdoppade kakor i, dekorerade med strössel. Receptet finns längs ner.

Såklart glömde jag metaforer och vinklingar så fort jag klämde det första Champagneglaset, så när jag lämnade över paketet så återstod ett ”För mig är du död! Grattis!”

Chokladkistor

De här är ett par riktig fuskkakor som är mina favoriter i stressade situationer. Supersnabba att göra och går att forma, färga och fixa i oändlighet. Allt som behövs är:

2 chokladmuffins
Chokladfrosting (går att köpa färdig = ännu enklare)
Mörk choklad att doppa i
Guldkulor

Chokladfrosting:
100 g mörk choklad, minst 70 % kakao
125 g osaltat smör, rumstempererat
2,25 dl florsocker, siktat
0,5 msk vaniljsocker

Smält chokladen över vattenbad. Vispa smöret krämigt. Tillsätt florsockret och den smälta chokladen. Blanda till sist ner vaniljsockret och voila! Färdig!

Mixa muffinsen eller smula sönder dem med händerna. Blanda ner chokladlfrosting klick för klick, bara precis så att allt bildar en smidig ”deg”. Ni kommer inte behöva all frosting så ta det försiktigt. Forma sedan kakdegen till små kistor och lägg in dem i frysen.

Smält mörk choklad i vattenbad eller försiktigt i micron. Ta ut de frysta kistorna och doppa i chokladen. Dekorera med guldkulor.

Det här inlägget postades i Ätbara presenter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till För mig är du död! Grattis!

  1. Peter skriver:

    Dödskul, tänk vilken humörhöjare till begravningskaffet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>