För lat för svampplockning?

Jag är seriöst för lat för att trampa runt i lera och leta efter svampar som jag ändå inte är galet förtjust i. Då är det bättre att baka svampar av allt som du gillar. De här är skamligt enkla att göra och ser faktiskt obehagligt äkta ut. Plus att de håller längre än riktiga, jag har ett paket champinjoner i kylen nu som snart har utvecklat ett nervsystem och muskelvävnad.

Det bästa med det här är att hela champinjonen är fylld av mörk choklad. Ah! Maräng och choklad är barnsligt gott och det trots att jag inte gillade maräng som liten (spettekaka gjorde mig trött på allt poröst).

Champinjonmaränger

200 g strösocker
200 g äggvita
200 g florsocker
Kakao

Mörk choklad

Vispa strösocker och äggvita. Sikta ner florsockret och vispa till en fast maräng. Spritsa ut hattarna för sig och fötterna för sig. Sikta kakao över, men inte för mycket. Sätt in i 110 grader i 1,5 timme eller tills de är torra.

Smält mörk choklad. Slå hål i botten på champinjonhatten och fyll med mörk choklad. Stick in en fot och sätt sedan ner de i en tom äggkartong så att de står stadigt. Sätt in i frysen någon minut så att chokladen stelnar snabbt plus att det annars finns risk att marängen börjar smälta.

Sådär ja…

Det här inlägget postades i Småkakor. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till För lat för svampplockning?

  1. Katarina skriver:

    Verkligen en rolig idé! Jag trodde först det var äkta svamp :)

  2. Karin skriver:

    Du är så härligt smart och kreativ!!

    Kram Karin

  3. Nej men… Jag trodde att du hade odlat svampar i blomkrukan! De är verkligen otäckt lika! Låter väldigt goda också, kanske inte i svampstuvningen, men som de är ;)

  4. katarina skriver:

    ja, håller med. Förbluffande lika originalet. Riktigt bra. Ska jag definitivt komma ihåg till ngt roligt tillfälle. :)

  5. Emilia skriver:

    Haha vilka små sötnosar! Vart får du allt skoj ifrån?

  6. Mattias skriver:

    Tack Karin! :)

  7. Mattias skriver:

    Haha….de var väldigt goda! Bra kombo med söt maräng och småtbitter choklad.

  8. Mattias skriver:

    Sömnlösa nätter är svaret!

  9. bakingnewstoyou skriver:

    Underbara! Har äggvita i kylen så måste nog testa göra dessa i veckan. Tack för inspirationen.

  10. esters hörna skriver:

    en fråga bara.. hur kommer du på allt?! Riktigt läckert och säkert gott med

  11. Annelie skriver:

    Men du är väl bara full av idéer som ingen annan tänker på!
    Helt fantastiskt!!

  12. Nina skriver:

    Ååå va läckra! Den idén ska jag nog sno! =) Ha en fin dag!

  13. Mattias skriver:

    Sno på!

  14. Lena skriver:

    Perfekt för mig som är allergisk mot riktig svamp!! Hur coola som helst!

  15. Pernilla skriver:

    Hej Mattias!

    Jag testade göra champinjonmarängerna till min lilla sons födelsedag, men typ alla maränger sprack. Det funkade ändå, de sjönk inte ihop eller nåt och jag pusslade ihop dem med chokladen och låtsades som ingenting, men inom mig skrek perfektionisten högt, stampade hårt i marken och var allmänt tjurig.

    Jag har en ny varmluftsugn och vi är inte riktigt kompisar än, så jag gissar att jag hade för hög värme, eller att jag inte borde ha haft varmluften på eller jag vet inte. Varför sprack marängerna?? VARFÖR??!!!111!!

    Puss och kram

  16. Mattias skriver:

    Hej Pernilla!
    Jag har en gammal hederlig ugn utan nymodigheter som varmluft. Vet faktiskt inte varför de sprack, men det kan absolut ha med värmen att göra. Man ska ju rent generellt ha lägre temperatur om man använder varmluftsugn. Sen läste jag något att man absolut inte får öppna luckan under tiden eftersom marängerna då kan spricka. Hm. Testa med lägre temperatur annars får vi ta och bli marängdetektiver.

  17. Wow! For en fantastisk idé! Disse må jeg prøve en gang. Eller kanskje med en gang!

    Liker forresten resten av bloggen din veldig godt også, så jeg har tenkt å følge deg fast fremover. Takk for fin inspirasjon!

  18. Mattias skriver:

    Tack så mycket Caroline!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>