Fly away with me…

Hösten slog till snabbt, jag hann knappt sätta stänkskydd på glasögonen. Jag sitter ensam i lägenheten eftersom min sambo har flytt till Värmland. Jag hade tänkt mig ett vemodigt inlägg om tid som går, men jag är inte så djup. Vad jag egentligen hade planerat var en fjäder i vit choklad omringad av en stor bur i mörk choklad. Har ni försökt att göra en bur av mörk choklad? Omöjligt! Jag hade tänkt använda en ballong, men hade ingen, så jag använde en glasskål. Chokladen bet sig fast som cement.

Istället blev det bara vita fjädrar i guldförpackning. På tal om glasögon har jag fortfarande inte vant mig vid det. Jag har kanske haft glasögon i två månader, men tror fortfarande att jag ser glasklart. Tydligen inte eftersom bilden är lika suddig som den är skarp i mina ögon. Suck. Chokladen var i alla fall god i min ensamhet.

Jag använde mig av ena halvan av en silikonform som är till för att trycka vackra fjädrar i flower paste. Eftersom jag flyr flower paste av den enkla anledningen att jag vill äta det jag gör, så blev det vit choklad. Funderar seriöst på att massproducera, de blev så galet vackra.

Inte sant? Detaljrika om inget annat. Jag vet att jag haft en slö start efter sommaren men jag accelererar långsamt. Måste först komma in i mitt ”riktiga” jobb igen. :)

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fly away with me…

 1. Marlene skriver:

  Hej! Jag undrar vad du använder för guldfärg. Använder du pulver eller någon flytande färg? Jag har nämligen köpt ett guldpulver som jag vill använda, men vill inte bara pudra det ovanpå bakverken eftersom det då inte sitter fast ordentligt. Undrar om man kan blanda ut pulvret med något flytande för att kunna pensla på det så att det torkar fast. Vad tror du?

  Ps. Tack för en fantastisk blogg, den är en fröjd att läsa!

 2. Anna skriver:

  Använde du plastfolie på skålen? Annars går det säkert använda både plastfolie och smörja den lite med smör eller liknande. =)

 3. mirjam skriver:

  Hej! Jag kom in på din blogg när jag sökte på veganska macarons på google, fråga mig inte hur, men fick upp inlägget där du hade bakat veganska tårtor. Sparade genast recepten på datorn (tackar tackar), men som sagt veganska tårtor är lite kluriga. Jag är själv vegan och innan det så hade jag min vegansyster som jag jämt blev tvingad av mina föräldrar att baka till. Inte mig emot, jag älskar ju att baka :D

  Det jag egentligen tänkte säga var att jag har kollat runt på din blogg och att den är jättebra/mirre

 4. Mattias skriver:

  Hej!

  Jag använder sprayfärg från http://www.strosselannat.se.
  Du kan blanda pulvret med alkohol och pensla. På vit choklad går det bra att pensla på pulvret med en torr borste. :)

 5. Mattias skriver:

  haha…jaa, nästa gång ska jag testa!

 6. Mattias skriver:

  haha…tack så mycket! Och ja, det är lite klurigt med vegantårtor…men kul!

 7. Marlene skriver:

  Tack för tipsen! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>