Firar första advent med en hyllning till Petite France…

Jag har den oförskämda fördelen att bo i Stockholm som har många galet bra ställen. Ja, jag är också omåttligt glad i det populära caféet och konditoriet Petite France…som alla andra. Svenskar har inte en allt för rolig bröd- och bakhistoria, men Sebastién Boudet är på god väg att ändra vår inställning. Jag brukar alltid beställa tre bakverk när jag är Petite France, samt komplettera med Chouquettes, som är små frasiga bollar med pärlsocker.

Nu är det första advent, så som en hyllning till Sebastién, pimpade jag mina Chouquettes med saffran och har nu ätit tillräckligt med kalorier för december månad. Så goda! Och skamligt enkla att göra i förhållande till hur imponerande de ståtar på plåtarna.

Enklast gör ni i att kolla in videon där Sebastién visar hur man gör Chouquettes. Jag halverade receptet och la till 0,5 gram saffran i mjölken redan vid start.

Saffranschouquettes

2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
250 g smör
en nypa salt
en nypa socker
0,5 gram saffran

10 ägg
300 gram vetemjöl, siktat

Pärlsocker

Värm mjölk, vatten, smör, socker, salt och saffran i en kastrull på hög värme till smöret smält. Stäng av plattan och blanda ner mjölet våldsamt. Sätt plattan på max igen och rör som en galning till degen blir smidig och släpper från kastrullen.

Ta kastrullen från plattan och blanda ner ett ägg i taget. Spritsa ut smeten på en plåt, 18 stycken per plåt. Jag fik totalt 54 Chouquettes med det här receptet. Strö pärlsocker över kluttarna och grädda i 22o grader i 15 minuter. Öppna luckan och släpp ut ångan, sänk värmen 1ill 180 grader och grädda 5 minuter till.

Okej, ni måste testa att göra de här. De är lätta som små moln och går att äta i mängder utan dåligt samvete. ;)

Golden delight…

Det här inlägget postades i Jul, Småkakor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Firar första advent med en hyllning till Petite France…

  1. Bad Bake Day skriver:

    Tror du att de går att färga i olika färger? Ska fixa en regnbågs-kakbuffé och de här känns väldigt frestande att ha med…

  2. Mattias skriver:

    Man kan färga allt! ;)

  3. Karin skriver:

    Macaronerna gick åt h*lvete, cake popsen va omöjliga att doppa, men dessa!! Ojojoj! Succe! Visst, ja måste nog lyfta lite mer skrot innan ja ger mig på det igen men va bra det blev. Nu hade ju jag flytande saffran med trådar. Tyckte jag tog mycket men det smakade inte så jättemycket. Iaf så räddar ju upp smaklösheten med lite grädde och lingon. Kan bli bra, kan bli pannkaka. Det här med färgade puffar känns ABSOLUT aktuellt.

  4. Mattias skriver:

    Macaroons tar dig att lära sig, cake pops är galna att doppa…aaah…men ja, visst är de underbara?! :)

  5. Jeanette skriver:

    Hejsan, tänkte höra lite om Saffranschouquettes. I videon står det 10 ägg med nu har skrivit 5 ägg, vad är det som egentligen stämmer? :S :P

  6. Det där ser allt himla gott ut

  7. Pingback: När jag inte uppfinner hjulet… |

  8. Diana skriver:

    Jag är lite förvirrad…. Du säger att du halverade receptet, men det är samma mängd som i Sebastiéns video…?

    Och Sebastién använder varmluftsugn. Funkar ditt recept för vanlig ugn eller ska jag justera tider/grader på något sätt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>