Fira Grapefruktens dag med grapefruktsbrûlée!

Imorgon är det Grapefruktens dag, det visste ni väl!? Hallå!? Glöm prinsesstårtor, vi har viktigare saker att fira! Och det är imorgon den 25 februari som det smäller tack vare Florida Department of Citrus.  Jag tänkte slå ihop den fenomenala idén med att göra en grapefruktsdessert samtidigt som jag testar Ekströms ganska nya produkt: Crème brûlée på tetra.

Jag och Jonas såg tetran på ICA för någon vecka sedan och eftersom det är vår absoluta favoritdessert så var det helt klart värt ett försök. Dock gjorde redan innehållsförteckningen mig besviken: Mjölk, grädde, socker, modifierad stärkelse, förtjockningsmedel ( E407, E415), skummjölkspulver, färgämne (betakaroten).

Ingen vanilj? Inte ens en skum substans som smakar ungefär, men inte helt, som vanilj?

I övrigt är intruktioinerna väldigt enkla. Häll ner förpackningen i en kastrull och koka upp. Så fort du ser första bubblan tar du kastrullen från plattan och häller upp geggan i formar och låter stå i kylen i 20 min. Strö över socker (följer med i en liten påse, om än väldigt lite socker), och bränn av.

För att spetsa min med grapefrukt så blandade jag ner rivet skal samt saften från en grapefrukt. Jag halverade även två grapefrukter och gröpte ur med en sked, sen använder jag dem som formar! Hur smidigt och kul är inte det? Just ja, det svarta sockret hittade jag på Strössel & Annat. Galet snyggt mot mjölkig (vanilj)kräm.

Och hur det smakade? Hmm. Jag testade såklart deras crème brûlée naturell också och den var inget att bjuda svärmor på. Den smakade i princip ingenting, men konsistensen var bra. Grapefrukten bröt av kittlande, en riktigt lyckad kombo även om jag borde ha pimpat med lite vanilj.

Och…ja…jag åt upp min till lunch, Jonas får äta resten ikväll. :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fira Grapefruktens dag med grapefruktsbrûlée!

  1. www.soupurself.blogspot.com skriver:

    Älskar dina kreativa ideer!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>