Filmkväll med Katharine Hepburns brownies!

66955_kyetrin-xepbern_or_katharine-hepburn_1600x1200_www.GdeFon.ru_-e1350950634426

Trots den här halvtaskiga dekorationen på bakverket nedan så har jag faktiskt inte slut på idéer…däremot på tid. Ja, ni har hört tjatet förr. Nu när allt börjar lugna ner sig bjöd jag dock hem en kompis på middag ikväll för att ladda inför Oscarsgalan och vad kan passa bättre än Katharine Hepburns brownies!? Jag menar, ensam om att ha vunnit fyra Oscarsstatyetter och nu ett fantastiskt brownierecept på det. Gala.

Och för er som inte har sett en film med Katharine Hepburn så kommer några av mina favoriter:

Filmer med Katharine Hepburn

  • Så tuktas ett lejon (the Lion in Winter, 1968)
  • Sista sommaren (On Golden Pond, 1981)
  • En skön historia (the Philadelphia story, 1940)
  • Afrikas drottning (the African Queen, 1951)
  • Plötsligt i somras (Suddenly, last summer, 1959)

brownie1

Och ja, det här är tydligen hennes egna recept som publicerades i Times nån gång på 50- eller 60-talet. Ååååh, vad jag älskar sånt här. Det är så kittlande kul med sånna här recept! Jag ville dekorera den som en krona, men det såg mer ut som ett monster med tre ögon. Jaja, skärpning Mattias! Men tills dess så får ni nöja er med ett av de godaste brownierecepten jag har smakat!

De blir lite konstiga mått, men jag vill inte gör om hennes recept allt för mycket.

Katharine Hepburns Brownies

60 g mörk choklad, så mörk du kan hitta
115 g smör
2 ägg
200 g strösocker (ca 2 dl)
1 tsk vaniljsocker
30 g vetemjöl (0,5 dl)
0,25 tsk salt
100 g pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form. Katharine använde en fyrkantig form, 20×20 cm. Min var 15×30 cm. Hacka den mörka chokladen. Smält den försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget. Vispa sedan ner vaniljsocker, vetemjöl och salt. Vänd ner pekannötterna. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills du kan sticka ner en tandpetare i mitten och den kommer ut torr.

Låt svalna och servera rumstempererad med vispad grädde. Eller bara som den är!

brownie2

Alltså, to die for! Och glöm för guds skull inte att säga att det är Katharine Hepburns recept!!! :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Filmkväll med Katharine Hepburns brownies!

  1. Tanja skriver:

    Åh, sötsuget som slog mig nu! Inte nog med att hon är tidernas pangbrutta också…

  2. emelie skriver:

    Detta recept kan ju inte stämma?

  3. C skriver:

    Jag vill från början klargöra att detta inte är en förnumstig kommentar utan en uppriktig fråga: Är det avsiktligt du hoppat över sockret? För jag tror att du är på rätt spår. Lagade med originalets 200 g socker (1 cup är väl egentligen 225 g till och med!) härom dagen och det var sötare än en hel fotbollsplan med hundvalpar, bebisar och Yohios! Övriga i sällskapet älskade det, dock, så det kan mycket väl bara vara jag som vill ha mina brownies lite kärvare.

  4. Receptbyrån skriver:

    Oj dessa såg riktigt goda ut verkligen!

  5. josefine skriver:

    åh herre gud. jag har sån jävla pms så jag skulle behöva baka dem nu direkt.

  6. Mattias skriver:

    Du har rätt, jag glömde strösockret!

  7. Mattias skriver:

    Glömde bara sockret i receptet, inte i brownien. 200 g är mer 2 dl. Jag körde på det och den blev fantastisk. Alltså, nästan för god. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>