Feta riddare fulla på choklad

Som ni säkert har koll på så håller Fazer återigen en tävling för att utse Sveriges Bak & Dessertmästare. Ser man på de andra bidragen så ser min lite simpel ut, men ja, jag gjorde inte den här primärt för tävlingen utan för alla ni som vill köra in en kanyl med smält choklad i venerna. Nästa vecka däremot har jag en killer-vinnare för tävlingen ;)

Ibland gör ju även jag saker utan att försöka uppfinna hjulet, dvs. saker som är så goda att knäna viker sig och man måste äta i ensamhet. Det är är en blandning av fattiga riddare, brödpudding och kladdkaka. Den som kom på de tre borde få Nobels fredspris, ingen kan väl ha hjärta…eller mage, att bråka efter de desserterna?

Feta riddare fulla på choklad

12 st skivor vitt bröd
0,5 dl kakao
0,5 dl varmt vatten
4 st ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 msk smör, att steka i

Fyllning

8 msk Nutella
200 g mörk choklad, hackad

 

  • Skär bort kanterna på brödskivorna.
  • Blanda kakao med varmt vatten.
  • Vispa ihop ägg, vispgrädde, mjölk, strösocker, vaniljsocker och salt.
  • Blanda ner kakaomixen i äggblandningen.
  • Doppa brödskivorna i chokladblandningen och stek sedan i smör till de fått fin färg.
  • Bred nutella på de stekta brödskivorna och strö över hackad mörk choklad.
  • Lägg ihop de chokladdränkta brödbitarna fyra och fyra till små glada chokladbakelser. Servera genast!
  • Jaa, det ser ut som en lätt version av blodpudding, men något godare. ;)

    Seriöst. Man får inte ens dåligt samvete efter det här, de goda argumenten läggs på hög utan ansträngning.

    Om ni undrar över de röda prickarna på toppen så är det en mörk choklad med hallon (tog slut på min vanliga). Se så, fixa ihop det här i helgen och tacka mig på måndag ;)

    Det här inlägget postades i Tävlingar. Bokmärk permalänken.

    7 kommentarer till Feta riddare fulla på choklad

    1. Erika skriver:

      Ser smaskigt ut! Kanske några såna här passar som efterrätt?

      Cookie Dough Truffles
      http://www.thenateshow.com/photos/guilty-pleasure-desserts-with-anne-thornton/#1

      Klicka på bilderna för att få fram recepten. I programmet använde de pastöriserade ägg eftersom degen äts rå och det där med salmonellafria ägg är lite so-so här i staterna, men i Sverige lär det funka med helt vanliga ägg. :)

      Ett tips förresten…stora amerikanska ägg = medelstora svenska.

    2. Mattias skriver:

      Men gud vad läskigt gott, måste testas!

    3. Frida skriver:

      Men åh! Du verkar ju helt fantastisk. Vilken inspiration!

    4. Marlene skriver:

      Shit vilket chokladsug jag fick.
      Det här ska jag testa vääldigt snart.. Yam!

      Trevlig blogg btw.

    5. Linda Mpili skriver:

      Måste testas!! hade jag inte haft hundra småbarn hemma hade jag gått till affären nu!!

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>