Fem våfflor i en!

vafflar copy

Jag är ju världens mest usla bakbloggare som GLÖMDE Våffeldagen. Idiotiskt. Förlåt. Igår påminde en snäll själ på twitter mig om att det var ”annan dag våffla”, vilket kunde ha räddat mitt rykte…men nope. Istället får ni min dundervåffla idag istället! Det är en våffla…eller ja, det är fem våfflor i en! Fem olika smaker som gräddas samtidigt och blir en fantastisk våffla med något för alla. :)

vafflar2 copy

Jag använde mig av ett recept från ICA. Eller, våfflorna på bilderna är faktiskt ägg- och mjölkfria (för recept, besök vegoriket.se), men jag utgick från det här receptet.

Grundrecept våfflor

125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten

Smält smöret. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Blanda ner smält smör och vatten. Klicka ner i ett våffeljärn och grädda tills de blir härligt gyllenbruna.

vafflar3 copy

Och nu till de fem varianterna. Jag gjorde en sats våffelsmet ovan och delade upp i fem skålar. De här smaksättningarna är baserad på att du delar upp smeten på fem. Bara blanda ner i smeten och det är klart.

Klassisk våffla. Låt den vara naturell.
Citron och vallmo. 1 msk svarta vallmofrön och rivet skal från en halv citron.

Blåbär. 0,5 dl blåbär.

Lavendel. 1 tsk torkad lavendel.

Choklad. 1 msk kakao.

När du har alla varianter klara så klickar du ner en av varje sort i ”hjärtana” i våffeljärnet. Tänk på att inte hälla på för mycket för då flyter de in i varandra och du får inga tydliga gränser mellan de olika våfflorna.

Alla våfflor toppades med vispad grädde och lite mer av ”fyllningen”.

Kul idé va!? :)

vaffel

Självklart kan du smaksätta våfflorna i en smak och grädda preciiiis som vanligt. ;)

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fem våfflor i en!

  1. Linda Mpili skriver:

    Lavandel låter jättejätteäckligt, men vallmo låter supergott! och choklaaaad såklart. Har aldrig testat att ha det i smeten.

  2. Mattias skriver:

    hahaha…jag älskar lavendel! Eller, jag tyckte att det luktade/smakade parfym tills för ett år när jag åt en violmacaron och började älska allt som smakade blomma. :)

  3. Madeleine Blom skriver:

    Åh så fin blogg du har! Super mysig! Vad har du på lavendel och vallmo våfflorna?

  4. Mattias skriver:

    Tack! :)
    På lavendelvåfflorna är det vispad grädde och lite mer torkad lavendel. Citron och vallmo-våfflorna är det vispad grädde, vallmofrön och strimlat citronskal. :) Toppade bara med det som var i själva våfflan.

  5. Alltså… helt genialiskt! Som vanligt! Hade lätt apat efter men inser årligen vid varje våffeldag att vi inte har något våffeljärn!

  6. Victoria skriver:

    Inga fel alls:)
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  7. Ann Hansson skriver:

    Läckert!

    Kan tipsa om att mosa ner banan i våffelsmeten och sedan servera de nygräddade våfflorna med vaniljglass och sirap… smakar som friterad banan med glass! Behöver väl knappast berätta hur underbart gott det doftar när man gräddar dem?! =)

  8. Mattias skriver:

    AAaah, jag är så såld på din idén! Låter helt fantastiskt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>