Favoritböckerna 2012!

Jag är äntligen tillbaka i Stockholm efter julfirande i Skåneland och Västerås. Eftersom jag knappt har kollat in i köket under min julledighet så tänkte jag istället välsigna er med min lista på de bästa bokköpen jag gjorde under 2012. För dig som vill veta mina favoriter från förra året, klicka här.

Martha’s Entertaining

Jag ääälskar Martha Stewart. Besatt! Förra året var Julia Childs, det här året dedicerades till drottning Stewart. ”Entertaining” är en koloss till bok med fester från hela året av fröken perfekt. Och det är helt sinnsessjukt fantastiskt. Extra allt och lite till, precis som det ska vara. Tre meter höga blomsterarrangemang, åtta meters långa matbord och ”enkel lunch för 40 pers”. Men ja, det finns riktigt bra recept och brutalt mycket inspiration att hämta.

Mozza Cookbook

Jag köpte den här boken efter att ha besökt Pizzeria Mozza i Los Angeles och ja…blev frälst. Recepten är härligt genomarbetade och känns omöjliga att misslyckas med. Genuin mat, hantverk och hela baletten samlad i en bok för italienälskare. Matbibel att göra plats för! Älskar du kakor så glöm inte att prova polentakakorna med pinjenötter och rosmarin. Mina absoluta favoriter!

Sweet Dreams

Jag är inte partisk, jag lovar, men Åsa och Malou på tidningen Baka tycker jag har gjort den bästa bakboken i la Suede i år. Recepten är superenkla och förföriska, bilderna är löjligt vackra, stylingen får mig att bita mig i läppen av avund…grrr. Hade jag inte varit förälskad i Åsa och Malou sedan tidigare hade jag förmodligen hatat dem nu. ;)

Alice B Toklas Cook Book

Jag måste ju ha med en gammal goding på listan. Alice B Toklas kokbok är en klassiker och inte bara för att hon har med ett episkt recept på haschbrownies. Det är en blandning av dagbok och kokbok, med historier från resor och boende runt om i Frankrike, tillsammans med sin partner Gertrud Stein. Läsvärd så in i bänken.

BabyCakes covers the classic

Jag hade med Erin McKennas första kokbok på förra årets lista, och här kommer hennes senaste. Den har klassiker som S’mores, chokladvåfflor, madeleins, mördegskakor och BabyCakes fantastiska munkar. Och just ja, allt är fritt från gluten, ägg, mjölk, soja, nötter och raffinerat socker. Fantastiskt? Jajemensan! Jag har bakat ett helt gäng hur de Erins böcker och aldrig blivit besviken. :)

Sweet Designs

Bakbloggare verkar smått besatta av Amy Atlas och hennes imponerande dessertbord. Jag är inte lika såld, men det är svårt att se förbi hur fantastiskt inspirerande allt är. Tror det gömmer sig någon bitterhet från min sida eftersom jag, trots min ambitiösa ådra, aldrig skulle orka med att sätta ihop sådana här välstylade kakexplosioner. :)

RawCake

Min kompis Louise gav mig ett ex av den här boken, skapad av Caroline Fibaek. Raw food…rått. Hm, jag tyckte det lät lite creepy, men är inte den som är den. Sen bjöd Louise på en tårta ur boken och jag blev såld. Det är faktiskt en väldigt kul bok att ha i bokhyllan, full av små bakverk, godisbitar, tårtor och bakelser…allt med pinfärska råvaror och utan ugn. Kul för baknörden som tror att han/hon har allt.

Sweet

Jag måste väl ta med Roy Fares bok, annars börjar han väl morra surt. ;) För det första är den brutalt snygg, Wolfgang har tagit läskigt skarpa bilder man bara vill slita ur boken och käka upp. Recepten är klassiker, men på Roys sätt och jag som också älskar choklad, kola och nötter behöver inte mer än det för att bli övertygad. Sen är han ju ganska trevlig att titta på också…

 

Gott nytt år på er alla!!!

 

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>