Pharaohs Quest-macaroner!

Varför väger jag så mycket? För att mitt hjärta är gjort av ädlaste guld. Min kollega Tobias har en son som fyller 5 år. Detta ska självklart firas med ett Pharaohs quest-kalas. För er som är obildade kan jag berätta att Pharaohs quest är LEGOs nya kalasroliga serie vilket gjorde att jag satsade på macarontårtor i guld, guld och ännu mera guld.

Sa jag guld? Jag ääälskar de här silikonformarna från Strössel & annat som gör att man kan gjuta små guldsmycken i sugarpaste, choklad eller något annat lämpligt.

Många olika dekorationer blev det.  Även om jag inte blev 100% nöjd med själva macaronskalen, dumma och ihåliga (i alla fall de stora), så blev de som helhet fantastiska. Fyllningen är smörkräm smaksatt med äpple och vanilj = barnsligt gott. Macaronreceptet med smörkräm hittar ni här.

Nu åker jag till Paris! Lovar att återkomma med tusen bilder och galet goda tips! Au revoir!

 

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Pharaohs Quest-macaroner!

 1. Malin skriver:

  lovely! (men vad hände med mina ”macraoner utan 100 ton socker”?

  ha det så underbart i paris!

 2. Mattias skriver:

  haha…har inte haft tid att experimentera än. Har dock googlat, men inte hittat bra substitut än.

 3. Enkakaiugnen skriver:

  Gud vad duktig du är! Det där såg väldigt pillrigt ut!
  Önskar jag också kunde göra sånt där..men nån gång så :)
  // Lotta

 4. Mattias skriver:

  Klart du kan, det var inte alls svårt!

 5. katarina skriver:

  Hoppas att du fick användning av mina Paris-tips :)

 6. Mattias skriver:

  Jaa, men sånt vet jag finns, trodde du ville ha helt utan socker inkl. sötningsmedel :) . Ska testa helt utan för att se hur macaronera blir då :)

 7. Malin skriver:

  jaa gör det! jag ska testa med sukrin – hoppas på att de inte får en äcklig bismak bara. tror ju stenhårt på att göra de helt utan socker/sötningsmedel men vet inte riktigt hur mkt potatismjöl man ska ha i för att få den rätta konsistensen. hoppas att du haft det fint i paris!

 8. Angelica skriver:

  Jag blir lika glad varje gång jag tittar in här! :) Guld gör ju bakverken ännu vackrare och känns riktigt exlusiva. i love it!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>