En weekend i London, Mamma Mia och sockerchock på sockerchock…

Helgen spenderade jag som sagt i London med Jonas. Det var Jonas födelsedagspresent som han fick av mig dvs. en weekend i Londres och biljetter till musikalen Mamma Mia. ;) Jepp, jag är den bästa sambon i stan! Jag har länge sagt att jag inte gillar London, det är lite som en smutsig kuliss packad med jobbiga statister (=turister). Jag tycker fortfarande att London saknar lite charm, men vi hade brutalt trevligt och det vårvarma vädret gjorde det hyfsat svårt att inte bli lite kär i stan.

Dock fick vi en usel start. Jag trodde att jag hade valt ett billigt men charmigt hotell. Det visade sig bara vara billigt…och uselt. Vi fick ett rum i KÄLLAREN, utan varmvatten, smutsig disk på rummet och en varning i receptionen om att ta med oss alla värdesaker eftersom personalen tenderar att sno dem annars.

Frukosten var som ni säkert kan gissa inget att hurra över…därför sprang jag iväg till den franska cafékedjan Paul och köpte några croissanter fyllda med ost och skinka. Så flotta är vi!

Första dagen var vi brutalt hungriga och trillade in på Le Pain Quotidien som jag hade hört skulle vara fantastiska. Det var de inte. En läskig macka (på gott bröd, det ger jag dem), med mosiga ”grillade” grönsaker. Fult upplagt och smaklöst. Min tart såg fabulös ut i sin enkelhet, men var inte mycket mer. Och den vispade grädden var så hårt slagen att jag först trodde att det var fogmassa.

Man vartefter dagen gick blev det bättre och bättre. Whole Foods Market är en fantastisk historia som finns runt om i hela världen…men såklart inte i Stockholm. Ekologisk och fantastisk matbutik med ALLT. Verkligen allt. Bara det faktum att vi möttes av det här berget med brownies gjorde mig mjuk…och förvirrad eftersom jag glömde ta fler bilder.

Jonas vill att det ska vara med personer i varje bild…jag vill inte det. Jag vill inte ens att Big Ben ska vara med på bild, men det här är vad som kallas kompromisser!

Sen var det då dags för Mamma Mia! Jag hade på grund av nördig framförhållning fått platserna längst fram i mitten. Jag förlorade även min musikaloskuld eftersom jag i 27 år har dukat när erbjudanden kommit. Det är läskigt och krystat med folk som sjunger och pratar om vartannat, men det visade sig vara riktigt kul…och bra. Och värt ett besök. Jonas var överlycklig, ovan ser ni honom på Piccadilly Circus efter musikalen. :)

Lördagen började vi med ett besök på Portobello Road Market. Jag gjorde det stora misstaget att inte köpa något. Det ångrar jag, men jag har å andra sidan noll tålamod med folksamlingar och problem att kontrollera min ilska i köer, så det var nog bäst att jag höll mig till foton.

Marknaden hade mycket mer än bakverk, men det var märkligt nog det enda som fastnade på bild. ;)

Oooopsie! Det här var tydligen inte alls Hummingbird bakery. Vi var dock på Hummingbird dagen efter, så vi får se det här som en bonus. Hummingbird låg vägg i vägg med det här ytterst trevliga caféet. ”Baknörd gör nördigt misstag”.

Här är den enda bilden på mig eftersom jag krampaktigt höll i kameran resten av tiden. Vi besökte Hummingbird Bakery och jag blev galet överraskad över hur generöst och monstruöst allt var.

Kolla bara in skyltfönstret! Jag trodde jag skulle trilla omkull. Det blev inte lättare av att kassabiträdet stod och beskrev varje bakelse med lika stor inlevelse. Ah!

Men först måste jag berätta om chokladen. Jag bad om två varma choklad, varpå jag fick följdfrågan: ”Vilken sort?” Då fick vi en kopp med ”klassisk” varm choklad och en mindre med något som mer var en chokladsås…som…var…obeskrivligt god! Det var inte med några kriterier en dryck men det sket jag i.

 

 

 

 

Här är btw. Jonas med sin kopp choklad. Blev så nöjd med bilden. :)

Okej, en till bild från skyltfönstret. Börjar ni bli lockade att komma hit? ;)

Vi beslöt oss tillslut för deras signaturkaka (den bakre), samt kassabiträdets favorit, en ”Napoleonbakelse”, med sylt och plommon. Deras signaturkaka smakade mycket mandelmassa men var konstigt nog ändå torr, medan den främre kakan fick mig att vilja ta med tält och termos till stället nästa gång och stanna för gott.

Självklart åt vi också. Det är iof. inte självklart med tanke på att vi brukar ersätta varm mat med bakverk, men för att överraska oss själva besökte vi Mooli’s som är en indisk street food-restaurang. Jonas älskar indiskt…inte jag…men det var riktigt gott. Jag älskar allt som säljs i ett tortillabröd, perfekta formatet för otåliga typer som jag.

Och avslutningsvis besökte vi restaurangen som enligt allt och alla serverar Londons bästa hamburgare: Haché. Alltså. Jonas tog en burgare med jordnötssmör och jag tog en cheeseburgare med bacon. Till det de godaste lökringar som jag har smakat och liiiite sega pommes som serverads i små fritöskorgar. Cola Lighten i bakgrunden drack jag för att kunna äta vaaad som helst utan att få dåligt samvete. Det var inte bara sjukt gott, jag blev så mätt att jag inte ens orkade be om dessertmenyn. Det får vi ta nästa gång!

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig helg i London och jag kommer garanterat att åka dit igen, om så bara för att besöka Eric Lanlards CakeBoy vilket jag inte lyckades med den här gången.

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till En weekend i London, Mamma Mia och sockerchock på sockerchock…

  1. Ellen skriver:

    Åh det är så himla bra! Du åker alltid till samma städer som jag, ett tag innan. Så jag får en superb guide till min resa. Det är inte alltid lätt att hitta andra bakverksgalna som skriver om resmål ;) Nu har jag några stopp till helgens Londonresa :)

  2. Mattias skriver:

    haha…perfekt ju! Jag hann inte med så många ställen som jag önskade, var mer en weekend för att slappna av. :)

  3. Jessica skriver:

    Kokboken Hummingbird Cafe kokbok och dess svenska översättning är så usel att den borde skämmas. Man har översatt ALLA kakor till svenska, bananpaj med kolasås är banoffee pie, inte bananpaj.
    Bilderna ser helt fantastiska ut :)

  4. Ina skriver:

    Fantastiska bilder och fantastiskt intressant innehåll. Och än en gång ; Jag bara ÄLSKAR ditt sköna sätt att beskriva saker och ting så ”bildligt”, och med en stor näve med humor blandat med det.

    //En-som-inte-heller-vill-ha-nån-person-i-bilderna :D haha :P

  5. Shara skriver:

    Mäh! Inga bagelar?!? Skandal!
    Jag MÅSTE besöka Hummingbird bakery nästa gång jag åket till London (vilket förhoppningsvis blir nu i maj), det ser så sjukt gott ut att jag vill slicka skärmen!

  6. Mattias skriver:

    Njee, blev inga bagelar. Hade många saker i min planering som inte blev av. Var för upptagen med att ha semester. ;)

  7. Maria skriver:

    Åhh jag får lust att åka till London nu på en gång efter att ha läst om din weekend där!

  8. Lars skriver:

    Perfekt att få denna dos Londontips i knät inför vår egna resa! Tack för varningen om Le Pain Quotidien också, stryker det från att-göra-listan.

  9. Camilla skriver:

    Vad roligt att du bjuder på så många fina bilder. Roligt också med de små fritöskorgarna till stripsen. :)

  10. Maria skriver:

    Funderar också på att åka till London en weekend – perfekt med lite tips!! :)
    Själv såg jag MamaMia i LasVegas, är inte heller någon musikalfantast, men I loved it! ;)

  11. Anders H skriver:

    Kika in kookybakes.com som drivs av två bögbjörnar i London.

  12. Teres Eriksson skriver:

    Hej Jonas. Alskar din blogg och tyckte att det var spannade att lasa om din Londonresa – kul att se ett annat perspektiv an det man sjalv har (jag bor i london sedan manga ar tillbaka). Jag maste dock korrigera dig angaende Hummingbird Bakery. Det verkar som om ni har varit pa mitt favoritcafe L’eto Cafe som ligger dorr i dorr med Hummingbird Bakery pa Wardour street. Jag kanner igen inredningen pa kortet med dig dar du ater choklad, och korten pa bakverken och beskrivningarna av det ni at stammer inte med Humminbirds utbud (de saljer i princip bara cupcakes och layer cakes – inte de snygga och goda patisserieerna som du har kort pa). I vilket fall som helst sa blev jag sa sugen pa en matrunda nere i SOHO tack vare din blogg, sa nu vet jag vad jag ska gora idag ;) Kram / Terese

  13. Teres Eriksson skriver:

    Och nu ser jag att jag behover korrigeras – forlat Mattias, inte Jonas :/

  14. Mattias skriver:

    Haha…är det så? Jättekul i sånt fall. Men vi var på Hummingbird en annan dag, så jag missade i alla fall inte det. Puh! :)

  15. tova skriver:

    ååhh vad fantastiskt har snart bakat mig igenom hela hummingbird bakerys receptbok ! Det är verkligen underbart vad gott det blir och så har du varit på ”huvudkontoret” haha ;) lite avis att jag som är 15 år bara får nöja mig med boken medans ni får hela upplevelsen

  16. Anna skriver:

    Vilket hotell bodde ni på?
    Åker till london nästa vecka.. :)

  17. Mattias skriver:

    Bayswater Inn! Boka inte rum på det skräcknästet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>