En liten jordnötssmörsbomb för ensamma sambos…

Innan jag reste ner till Malmö  kände jag mig tvungen att lämna något åt min karl så att han inte skulle sakna mig allt för mycket. Och alltid när jag är stressad, men vill imponera på honom, så landar det i jordnötssmörets förlovade land. Jag är inget stort fan av jordnötssmör (trots att jag ääälskar Snickers), men den här krämen var fantastisk! Inte för söt, inte för jordnötig, utan alldeles…alldeles…underbaaar.

Allergier: Den här lilla skapelsen är fri från gluten, ägg och mjölk (om man inte använder vanlig vispgrädde och mjölk såklart).

Först måste du göra chokladskålarna. Istället för att bara pensla med smält choklad så gjorde jag en chokladtryffel. Varför? För att det är godare såklart! Och enklare att lyckas med.

Smält 100 gram mörk choklad med 0,5 dl vispgrädde (eller sojamjölk). 100 gram choklad räckte till fyra skålar. Rör allt tills det är blankt och glansigt och smeta sedan ut i kakformar. Jag hade några lite tjockare kakformar som visade sig vara perfekta för det här. Låt de stelna i kylen och plocka sedan ut ur formarna.

Och så till jordnötsfrostingen som är så enkel att det är löjligt.

Jordnötsfrosting

1 dl florsocker
1 dl jordnötssmör, rumstempererat
3 msk smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1,5 dl vispgrädde (typ Alpro Airy & Creamy)

Vispa florsocker, jordnötssmör, smör, vaniljsocker och salt krämigt. Vispa i en annan bunke vispgrädden fluffig. Vänd ner jordnötskrämen i vispgrädden och fyll sedan formarna med den.

Jag körde ner några smala chokladskivor i frostingen. Det är faktiskt dansk smörgåschoklad som jag fick av min syster.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till En liten jordnötssmörsbomb för ensamma sambos…

 1. Erika skriver:

  Hej!
  Jag undrar om du har lagt upp receptet på raw food kolabollarna som du skrev om vid raw food macarons inlägget? :)

 2. Mattias skriver:

  Nej, de kommer dock snart! Ska bara handla dadlar först. Håll utkik! :)

 3. Ann-Marie skriver:

  Smörgåschoklad??

 4. Maria Borgvall skriver:

  Låter smarrigt! Jag använder airy&creamy, men undviker att värma den eftersom uppvärmning tar fram soja-smaken i den. Kan man smälta chokladen och blanda den i grädden utan uppvärning, eller är det bättre att göra skalen av enbart smält choklad?

 5. Mattias skriver:

  Ja, ändrade det i chokladformen nu. Jag vet att man inte ska värma Airy & Creamy, men gör det ibland i alla fall…har faktiskt inte märkt nån skillnad. :)

  Nje, använd sojamjölk till chokladen istället. Det var faktiskt det jag gjorde.

 6. Denise skriver:

  Har suttit och dregglat över alla fina bilder och goda recept i en halvtimme nu, underbar blogg! Kram!

 7. Mattias skriver:

  Tack, vad snällt! KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>