En fantastisk Alla hjärtans dag på er alla!!! :)

cabaret

cupcakes copyJepp, idag är det dagen. Alla hjärtans dag. Jag gillar ju alla ursäkter att få dricka bubbel mitt i veckan och lyxa till det med sötsaker. Förra året var jag och Jonas i Los Angeles på Alla hjärtans dag och frossade i romantiska cupcakes från Magnolia Bakery. Ah! Det här året är vi hemma och gullar oss.

 

 

cabMen nu till den kalassnygga tårtan till vänster. Den är inte till mig utan till min fantastiska faster Gunilla. Jag fick möjligheten av www.skickatarta.se att just skicka en tårta till en utvald person på Alla hjärtans dag, så då föll sig det valet naturligt. www.skickatarta.se har konditorier runt om i hela landet, därför kunde även min faster få den trots att hon bor nere i skåneland. Fantastiskt! In på www.skickatarta.se och läs mer.

Så, nu till motivet. Både jag och min faaaster älskar filmen Cabaret. Min faster har en helt galet speciell relation till filmen, men den historien tar vi en annan gång. Men men, saken är ju att det hör till att se fantastiska kärleksfilmer idag, så här kommer mina favoriter!

Lista på mina favoritkärleksfilmer:

1. Casablanca (1942)
Min absoluta favoritfilm, alla kategorier. Perfekt på alla sätt och den ultimata kärleksfilmen. Det behövs faktiskt bara 2 sekunder för att bli försäkrad om detta. Jag menar, vad kan gå fel med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart?

2. Anna Karenina (1935)
Anna Karenina är en galet klassisk kärlekshistoria som håller än. Även om jag såklart håller Greta Garbos version närmare hjärtat så är nyversionen med Kiera Knightley fantastiskt vacker. Går på bio nu!

0013. Sista sommaren (1981)
Repliken: ”You’re my knight in shining armor. Don’t you forget it”, säger allt. Katharine Hepburn och Henry Fonda blev båda Oscarsbelönade för sina roller som tidernas sötaste kärlekspar.

4. Cabaret (1972)
Kanske inte en klassisk kärleksfilm, men sådär tokig och dramatisk, men kul och romantisk på samma gång. En av mina absoluta favorit…och min fasters såklart. :)

5. Mångalen (1987)
Cher och Nicolas Cage i en riktig klassiker.

6. Breakfast at Tiffany’s (1961)
Audrey Hepburn har gjort många bra kärleksfilmer, men jag tar den här, för om du inte har sett den så MÅSTE du göra det nu. :)

7. Amelie från Montmatre (2001)
En skruvad och fantastiskt fabulös film. Fransk och finurlig och alldeles underbar.

8. Pretty woman (1990)
Kärlek och horor i en skön blandning. Jag älskar feel good-filmer och det här måste vara en av de absolut ultimata i genren. Plus att Julia Roberts aldrig har varit så bra (inte ett stort fan av henne).

9. Who’s afraid of Virginia Woolf (1966)
Kanske inte heller en klassisk kärleksfilm, inte alls faktiskt. Jag har sett den tusen gånger och sitter fortfarande på nålar. Nej, den är inte rosaskimrande och skir, den är brutal och skrämmande…men romantisk på något twistat sätt. Elizabeth Taylor regerar!

10. Titanic (1997)
Well…jag vet, lite kitschigt…men alltså…ja, du förstår väl? :)

 

Glad Alla hjärtans dag på dig!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En fantastisk Alla hjärtans dag på er alla!!! :)

  1. Karin skriver:

    Mäh…. Du har ju glömt Dirty Dancing! Den bästa kärleksfilmen ever!!
    Kram Karin

  2. Mattias skriver:

    Alltså…jag haaaatar Dirty Dancing!!! haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>