Dulce de leche och målade macadamianötter

Inspirerad av min Parisresa fick jag ett starkt, nästan otäckt, begär efter tartletter med dulce de leche. När det gör ont i hela kroppen av kolasug (kolasås, inget annat), måste man bara göra det. Sedan vet jag även att min vän Tito Frez älskar dulce de leche, eller Manjar (=chilenare), och vad gör man inte för att bli omtyckt.

Det är lika enkelt att göra som att äta. Jag tror att alla bakbloggare har berättat hur, även jag, men här kommer det en gång till. Stoppa ner en burk sötat kondenserad mjölk i en kastrull fylld med vatten. Låt koka i 3 timmar och se till att burken aldrig kommer ovanför vattenytan, då kan den explodera och dekorera taket med kolasås. Volia! Klart.

Tartletterna är inte gjorda av vanlig mördeg, då blir de alldeles för söta.

Tartletter

125 gram 
0,75 dl florsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
1 tsk vaniljsocker 
1 nypa salt 

Nyp ihop alla ingredienser till degen, använd gärna en matberedare, då går supersnabbt. Forma degen till en rulle, plasta in och lägg i kylen minst en halvtimme.
Ta ut degrullen och skiva i skivor, eller gör som jag och tryck ner den i en form för mini-muffins. Grädda i 20 min i 150 grader. Ta ut och låt svalna.

Spritsa på dulce de lechen och dekorera eventuellt med din favoritnöt.

Jag är ju besatt av macadamianötter. Besatt! Äter det varje dag som en drog. Såklart hade jag en påse lösvikt hemma som jag sprayade med guld (ni vet att jag älskar bling blin), sedan målade jag mönster med en penna (ätbart bläck såklart).

Skamligt gott.

Det här inlägget postades i Ätbara presenter, Kakor. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Dulce de leche och målade macadamianötter

  1. Anna skriver:

    Men åh så gott!

  2. Så vackert och så tokgott :-)

  3. Ester bakar skriver:

    supersnyggt och säkert jättegott!

  4. katarina skriver:

    Mums! Dulce de leche är såååå galet gott. Allt med kola är …ju himmelriket :) Snygga tarteletter!!

  5. bakingnewstoyou skriver:

    Ljuvligt! Sötsaker i miniformat är så skoj att baka och underbart att äta. Måste nog boka in en Paris resa snart med tanke på all inspiration du fått!

  6. Mattias skriver:

    Det tycker jag absolut att du ska göra! Ta en massa bilder så att jag kan sakna Paris lite mer. :)

  7. Sannas Goda skriver:

    Helt fantastiska ju!! Jättesnygga!

  8. Filippa H. skriver:

    Oh, härliga! Båda vackra att se på, och låter inte direkt oätliga heller, så att säga; mums!

  9. Jag har alltid undrat varför alla recept skriver att burken MÅSTE vara täckt med vatten. Ingen har någonsin skrivit varför. Nu vet jag, tackar för det. :)

  10. Marie skriver:

    Bara en liten kärleksförklaring denna gråa onsdagseftermiddag.

  11. Mattias skriver:

    Så fint då! :)

  12. Karin L skriver:

    Tänkte bara berätta att jag gjort dessa goda kakor idag igen men då använde jag florsocker med chokladsmak i och dom blev supergoda :-D

  13. Mattias skriver:

    Åååh…smart! Mina chilenarkompisar skulle bli galna om man blandade dulce de leche med choklad!!! haha

  14. Pingback: Jahapp, då var sommaren över… « Bake My Day |

  15. Pingback: Koladröm med ”lösnaglar”… |

  16. Elsa skriver:

    I Argentina äter man choklad fylld med dulce de leche. Ursprungslandet för dulce de leche :)

  17. Pingback: Leopardcheesecake mättad med dulce de leche! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>