Det ultimata bakverket!!! Glutenfri, sockerfri, äggfri, mjölkfri, nötfri, sojafri (vegan)

Jag känner en enorm eufori just nu. AAaaah! Hade jag kunnat flyga hade jag lättat från min franska balkong och flygit in till Vällingby för att fira med en McFeast.

Jag har experimenterat med allergibak, det har blivit som en besatthet. Why? Därför att jag vill ta fram en kaka som alla kan äta oavsett allergi. Alla är värda kakor som får benen att vika sig på en!

Inte visste jag när jag började plugga på att folk verkligen kan vara allergiska mot…ALLT! Men jag har gjort mitt bästa och kommer att fortsätta mixa magi i min ensamhet.

Jag känner mig lite hemsk, men jag vill inte skriva ut mitt recept…än. Det har tagit alldeles för lång tid och för mycket pengar för att jag ska släppa det än ;) Men jag kan avslöja att jag har lekt med bland annat Agavesirap och Zantham Gum.

Den första jag gjorde var den här chokladbomben med glasyr (nej, det här är INTE en cupcake ;) ). Den är: Glutenfri, äggfri, mjölkfri, nötfri, sojafri (vegan). Den är alltså inte sockerfri, jag använde mig däremot av Agavesirap som enligt vissa är bättre för diabetiker, men inte enligt dietisten som jag pratade med. Oooch så använde jag mig inte av sockerfri choklad. Suck, mycket att tänka på.

Olala…snygg, eller hur? Förstår inte varför folk inte använder guldspray oftare, det gör att allt blir snyggt ju! Sen kom jag på att jag har en kompis som är allergisk mot E-ämnen, så där rök den sprayen…haha.

Här är den! Glutenfri, äggfri, SOCKERFRI, mjölkfri, nötfri, sojafri (vegan). Den måste ju nästan vara nyttig!? När jag har tid över ska jag räkna ut kalorierna i den här lilla godbiten. Grunden är en citronkaka toppad med citron- och vaniljglasyr, och den var farligt god!

Funderar på att bjuda hit ett gäng bakbloggare på allergibak, det är väl kul?

Det bästa är att det smakar så jäkla gott och de har konsistensen av en ”riktig” kaka. Inget konstigt alls!

Känner ni en diabetiker, typ 1 eller typ 2, som kan mejla mig? Jag har tusen frågor om diabetes! :D

Det här inlägget postades i Allergibak och vegan. Bokmärk permalänken.

56 kommentarer till Det ultimata bakverket!!! Glutenfri, sockerfri, äggfri, mjölkfri, nötfri, sojafri (vegan)

 1. anna skriver:

  Men ååååååh varför inget recept? Min dotter fyller ett om en vecka och jag e i akutbehov av socker och mjölkfritt bakverk. Snääääälla :-)

 2. Mattias skriver:

  Jag har tyvärr inte kvar det receptet, vet inte vart det försvann. Jag ville förbättra det och någonstans på vägen försvann originalet. Tyvärr. Men om du använder Steviasocker eller helst Björksocker/xylitol, så är det bara att ersätta rakt vanligt strösocker rakt av. Mjölkfria bakverk har jag både här, men även på http://www.vegoriket.se.

 3. Mattias skriver:

  Här finns för övrigt bra sockerfria recept. Använd mjölkfria eller laktosfria produkter och du har ett fantastiskt bakverk :) http://www.xylitol.se/recept

 4. Carina skriver:

  Hej!
  Min yngste son fyller 20 på lördag. Skulle va kul om han kunde få sitt livs första tårta/bakelse som är som ett ”riktigt” bakverk och inte bara nåt halvsliskigt fiasko. Han är allergisk mot: gluten, ägg, mandel och nötter….. Hat du kanske nåt bra tips/recept som du skulle kunna dela med dig av? Han skulle bli överlycklig över en sån surprise. Om du inte vill lägga ut nåt är jag supertacksam för tips/recept via mailen. Tusen tack för att du kämpar med det här

 5. Mattias skriver:

  Hmm…jag skulle dels köpa Karolina Tegelaars bakböcker. Bakverken är ägg- och mjölkfria och helt fantastiska. Kolla in http://www.kakboken.se. :) Karolina håller även på med en brutalt bra bok som är fri från gluten, ägg och mjölk. Kommer snart!

  På min blogg finns dels en chokladkaka, som där är tagen från en blogg och därför är skrivet i gram. Har du en våg är det inga problem. http://bakemyday.se/fodelsedagsmiddag-med-bubbel-och-chokladtarta/

  Och här är en chokladkladdkaka som är god: http://bakemyday.se/min-vecka-i-malmo-mat-cafeer-kalas-och-simtavling/

 6. Erika skriver:

  Undrar ifall du släppt detta recept nu? Kanske i något nummer av tidningen Vego?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>