Dessa förbaskade rosor… ;)

Jag har varit lite seg med uppdatering den här veckan men jag har haft så mycket grejer som har ploppat upp. Det är dock inte därför som min blomma dog (inköpt förra onsdagen). Jag är usel med blommor, bara det faktum att jag ”beskar” mina påskliljor för att de såg vissna ut, säger ju en del.

Jag brukar aldrig lägga upp bilder på ”experiment”, gillar när saker är perfekta ;) . Men eftersom ni inte har fått något annat den här veckan får ni min köttfärspaj som trots allt blev väldigt vacker.

Jag gjorde faktiskt två varianter varav den ena såg ut som ett projekt för ett gäng dagisbarn. Synd, för i mitt huvud såg det vacker ut. Den andra pajen (ovan), hade jag lite pajdeg över som jag färgade med tomatpuré för rött och pesto för grönt. Sen snurrade jag ihop den till en ros (för att knyta an till min skandalösa krukväxt överst). Jag kan inget om blommor om de inte är gjorda av marsipan eller deg. Dock hade jag bara tillräckligt med just deg till en ros, så det såg lite ynkligt ut.

Men jag kan ge er receptet på pajdegen som faktiskt var riktigt bra. Det är från en av Julia Childs böcker och innehåller den skumma ingrediensen Crisco. Eftersom jag köpte en förpackning i Los Angeles så blev det här ett perfekt tillfälle för test (annars går det att hitta i den ”Amerikanska hyllan”.

Fyllningen följde jag inget recept på. Jag utgick från 500 gram köttfärs och slängde i lite champinjoner och zucchini sen kryddade jag tills jag skämdes. Men jag skippade all form av äggstanning, tycker inte att det behövs i köttpajer. :)

Julia Childs pajdeg (1 paj med lock)

4,75 dl vetemjöl
1 tsk salt
175 gram smör
60 gram Crisco (eller mer smör)
1 dl + 2 msk kallt vatten

Släng ner vetemjöl, salt och smör (skuret i kuber) i en matberedare. Pulsera några gånger och stanna sedan. Droppa ner Criscon och det kalla vattnet. Mixa bara några sekunder tills du har en lätt klumpig blandning till deg. Häll upp allt på ett bakbord och knåda tills du får en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 1 timme.
Kavla ut och klä sedan en pajform med degen, pricka med en gaffel och förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Fyll på med köttfärs (och eventuellt ett deglock) och grädda i ytterligare 30 minuter.

Nästa uppdatering blir på lördag (kaaanske imorgon), bara så att ni vet! :)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dessa förbaskade rosor… ;)

 1. frida skriver:

  haha vad jag älskar din blogg, hittade den igår och har läst massor. Beskära påskliljor! Kistor med choklad! Du är verkligen en frisk fläkt, good work!
  Kram på dig från Frida

 2. anna skriver:

  Vilka fina pasjrosor, alltid lika kul att läsa om dina äventyr i köket. Crisco har vi massor av här i Göteborg i The English shop där jag ofta kikar in när jag är i stan. Låter som en mumsig paj. Det där med växter…….själv är jag inget bra på krukväxter, har endast gröna växter i alla fönster, växter som ska överleva allt, typ kaktusar, aloevera plantor och liknande, blommor skulle garanterat dö hemma hos mig :-)

  /Anna

 3. Emilia skriver:

  Första gången jag läste din blogg hade du precis gjort något med vetebollar. Jag blev så inspirerad att jag direkt gick till affären, handlade ingredienser och satte igång att baka. Det kan nog vara det roligaste jag någonsin har bakat. Och resultatet blev supergott! Tack för alla dina roliga recept!

 4. Mattias skriver:

  Frisk fläkt! haha…vad härligt det låter. :)

 5. Mattias skriver:

  Just ja, klart Crisco finns där! Lite läskigt tycker jag nog att det är, men det blev väldigt bra.

  haha…mjo, jag hade kaktusar som liten. Vattnade dem med klorin och såpa för att de skulle dö, men de bara växte sig starkare. Sen dess har jag hatat växter. ;)

 6. Mattias skriver:

  Eller hur är det mycket roligare att baka när man…bakar nåt roligt!!!? :)

 7. Lina skriver:

  Jag hittade crisco igår när jag var på ”the english shop” vid medis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>