Designa egna sockerbitar!

Jag låg sömnlös en natt och funderade på att designa egna sockerbiter. Sockerbitar må vara praktiskt stapelbara och inte allt för oattraktiva i formen men ack så tråkiga. Socker är så pass billigt att om man förädlar den rätt så kan man få fram billiga presenter. Tänk snålt, erhm, ekonomiskt.


Min första inspiration kom från de här numrerade sockerbitarna. Ett gott försök att måla siffror med choklad.

De här är ju såå söta (no pun intended). Små isbjörnar som badar i teet.

Att göra egna sockerbitar är så enkelt att det inte behövs ett recept. Blanda socker med lite lite vatten tills att det precis håller ihop. Sockret ska inte smälta utan bara bli lite mer än klumpigt. Forma med hjälp av kakformar eller andra formar. Packa hårt och låt sedan torka i någon timme.

Jag vill självklart att ett par änglar ska hoppa ner i min tekopp. Och nej, jag kunde inte hålla mig från att ta fram livsmedelsfärgerna. :)


Ge bort rosa hjärtformade sockerbitar nu när kärleken pyr och hösten är här med kyliga nätter. En hjärtformad sockerbit lär smälta även den frusnaste svensk.

T
Testade även att dekorera sockerbitar med kristyr vilket blev perfekt. Socker på socker. Ge bort en liten ask med en sockerbit tillsammans med en väl vald tepåse och en tekopp. Presenten är klar i en mening!

Jag vet, jag är besatt av prinsesstårtor, men de är indeed den vackraste bakelsen. Här med sockerros, kristyrkladd och röd kristyrros. Med lite fantasi så kan man få till allt :)

Det här inlägget postades i Ätbara presenter, Inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Designa egna sockerbitar!

 1. Mia skriver:

  Shit, vilken rolig idé, måste testa!

 2. Annelie skriver:

  Hittade hit via Mia Öhrn och blev förtrollad. Läser och blir inspirerad om vartannat! Nu ska jag läsa ännu längre bakåt i bloggen.

  Det här med egna sockerbitar är ju så kul. Har färgat eget socker för att det ser snyggt ut på hyllan och praktiskt när man vill strössla lite någonstans, men det här!! Lysande!

 3. Ziita skriver:

  Men vilken fantastik blog! Och det här med sockerbitarna verkar ju helt suveränt och helt i min smak! Men vart hittar du alla små kakmått? Jag har svårt att hitta något ens på nätet här hemma? Tidigare bodde jag i England och köpte allt där men här vet jag inte vart jag ska vända mig, några tips?
  Nu ska jag läsa igenom resten av din blog och inspireras!

 4. sissel skriver:

  Hur underbart som helt. Din blogg är grym!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>