Den här bloggposten innehåller nötkräm…i dubbel bemärkelse.

Jag har alltid som mål att rädda världen, om så från tråkiga fikastunder eller sju sömniga sorters kakor. Inte visste jag att jag faktiskt kan rädda liv…på riktigt. För det är ju lätt att bara drömma dyra drömmar under julen. Smycken, prylar och andra ”måsten” blir till ”ska ha” och julafton betygsätts efter hur mycket klapparna kostade. Jag är sån i alla fall. Därför blir jag glad när Unicef gör det lätt för hjälpsamma bloggare som vill väl.

 

Bara av att posta det här inlägget så skänker re:member sex påsar nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn.

Här kommer hela texten från UNICEF, sen lite om pralinerna.Foto:UNICEF                                                                            Copyright © Dan Lepp

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Nu kanske det är något provocerande att inspireras av en dyr butik som Tiffany’s, men allt för att sätta perspektiv på saker. Vet inte ens om jag kommer undan med den motiveringen så jag går snabbt över till att prata om pralinerna.

De är väldigt simpla, nötkräm är ju godast solo direkt ur påsen (gärna i kombo med sura S och Coca Cola på burk). Jag färgade vit choklad turkos med chokladfärg från Strössel & Annat och penslade sedan insidan den på insidan av små silikonformar som jag har fått av min syster. Jag lät de stelna i kyl och penslade sedan med mörk choklad. Sen var det bara att fylla med nötkräm och äta…lite…för…många.

Paketpapper och band kommer från Lagerhaus. Mitt inslagningstips för året är: Köp paket med raka kanter (läs=böcker, förtydligande=kokböcker).

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den här bloggposten innehåller nötkräm…i dubbel bemärkelse.

  1. Fin tanke, har också lagt upp på min blogg!

  2. Hej!
    Vill tipsa dig om en tävling som jag tror du skulle gilla.
    Du kan vinna en supersnygg köksassistent från OBH Nordica =)

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>