”Death by Chocolate”-macaroner

Ok…behöver jag förklara bilden!? Det här kan vara det godaste som har bakats i min ugn, en ultimat blandning av macaron och kladdkaka. Hemligheten:

Maryland cookies!!! Jag ersatte all mandel med mixade kakor. Grundreceptet hittar ni här.

Och fyllningen? Min sambos favorit: Crunchy jordnötssmör. Jag hatar jordnötssmör på mackan eller jordnötssås till kycklingspettet. Jordnötssmör i kombo med choklad är dock en svårslagen favorit.

Avslutningsvis en liten fjäder av vit och mörk choklad. Nej, sånt pillar inte jag ihop själv så hoppa in på www.strosselannat.se.

Hubba hubba. Hur avundsjuka är ni? ;)

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till ”Death by Chocolate”-macaroner

  1. Linn skriver:

    Ja, jag kan ju inte tala för HELA Sverige, men jag är iallafall väldans avundsjuk! ;)
    Hittade hit igår, och jag som tänkt så länge på att prova whoopie pies (eftersom jag ogillar vanliga macaroner) har nu äntligen gjort slag i saken!
    Ja, än har det inte blivit nåt, men dygnet har många timmar :D
    Tack för välbehövlig inspiration och en underbar blogg!
    Kram från Eskilstuna.

  2. Catharina skriver:

    Galet avundsjuk!

  3. Ser helt underbart goda ut, verkligen tokgott :-)

  4. Eva skriver:

    Kors i krysset !!! De blir till att gå på detta ikv efter jobb!!!
    Mums fillibabba !!!

    Mattias !!! Nu står de om dig i tidningen IGEN !!!
    Sydsvenska Dagbladet idag -de står om att de är UTE med stor kanelbullar
    o feta muffins ….NU ska de vara vackra franska små kakor……osv o då hänvisar man bla till ”bake my day” Hatten av för dig ..igen ! !!!!!!

  5. Malin skriver:

    Tack så mycket!

  6. frida skriver:

    ord kan inte beskriva hur avundsjuk jag är!
    jag hade faktiskt tänkt att baka dina s’mores-macaroons i helgen, men jag kanske byter kaka helt enkelt…

  7. Lisa skriver:

    ser smaskiga ut mmmm!

  8. Malin skriver:

    Vad tror du om cheesecake makroner? cheesecake fyllnig + rårörda blåbär kanske?

  9. Susanne skriver:

    Verkar ju helt sjukt gott! Testade att baka whoopie pies förra vecka, sambon käkade upp nästa alla på en gång, det är ju ett gott betyg :)
    Tänkte fråga en sak åxå…Kan man inte köpa färdigt mandelmjöl för att använda när man bakar macaroons? Har du testat det?

  10. Hanna skriver:

    Hej Mattias!
    Jag har idag försökt baka macaroons efter ditt recept men det gick inte så bra :( De är så fina inne i ugnen men sjunker ihop när jag tar ut dem. Rört för hårt? De får inte den där foten heller.

    Hur länge kan man spara/förvara dem när man väl lyckas med dem? Hur länge håller de sig goda?

    Tack för en mycket inspirerande sida !
    /Hanna

  11. Jessica skriver:

    Herregud, det borde vara olagligt att visa sånt på nätet för en kvinna i 9:e månaden;-) Så, ja, grymt avundsjuk är jag!

  12. Bageri Boestorp skriver:

    Dumt det var att gå in och kolla detta inlägget när blodsockernivån är nere vid tårna, blev inte aalllss sugen. Ser helt sjukt goda ut!

  13. Mattias skriver:

    haha…jaaaa!

  14. Mattias skriver:

    Använde du dig av den franska marängen?
    Hm, det låter snarare som att de inte har bakats tillräckligt länge.
    De håller lätt en vecka i kyl, men jag brukar frysa in dem. Då håller de kalaslänge.

  15. Mattias skriver:

    Mjo, absolut. Jag gillar ju inte cheesecake…haha…men det skulle säkert bli kalas. Testa vet ja! :)

  16. Mattias skriver:

    Baka båda ;)

  17. Pehrnilla skriver:

    Precis som Linda säger: Du har blivit länkad i Sydsvenskan idag. Liten notis om om bla Macarons, du och några till var på en liten inspirationslista:)
    De där ville en kollega att jag skulle baka till honom, ser sjukt gott ut. Genialiskt igen:)

  18. Linnéa skriver:

    Åhhhrrrrhhh! Du är min bak-idol!

  19. Li skriver:

    Jag dör chokladödden.

  20. Filippa H. skriver:

    Åh.. gott!!! Härlig idé – macroner tenderar ju annars att i vissa fall bli lite stereotypa i smak och konsistens annars.

  21. Sherie skriver:

    Hej!

    Såg dina bilder och blev jätte sugen på att testa, så jag gjorde det! Men mina blev jätte ljusa jämfört med dina så tänkte kolla vad det är du gjort som fått dina så mörka?

  22. Ida-Comicbakery skriver:

    Shit-majbritt, ser helt sjukt gott ut! Nu kommer jag ha chokladcraving hela dagen xD

  23. Mattias skriver:

    Hm…gjorde inget speciellt. Märklisch…

  24. Annelie skriver:

    Jag är galet avundsjuk! Det där kan vara det läckraste lilla bakverk jag någonsin sett på bild!
    Och jag som tänkte ta en bakledig dag i morgon… ;)

  25. Malin skriver:

    Kan man ersätta hälften av florsockret med mer mandelmjöl och potatismjöl?
    Saken är att jag ska bjuda en vän som har diabetes på fika.. och det får inte vara sådär sött… räcker med sötman i fyllningen typ..

    kom på!
    tack ;)

  26. Mattias skriver:

    haha…jag ska kolla upp! Men kan diabetiker äta sötningsmedel?

  27. Malin skriver:

    alltså, hon är inte diabetiker riktigt än, men ligger i riskzonen och jaa…
    jag tror inte det.. men jag tänker typ att man kanske kan ersätta med mer mandel? och typ potatismjöl för att få den att hålla.. men vet inte vad sockret har för funktion förutom att ge sötma till kakan.

  28. Mattias skriver:

    Hm…vet inte…det vore ju ultimat för alla bantare också. :) Ska absolut försöka hitta en lösning när jag har tid. :)

  29. Malin skriver:

    mm, det också :D . för det är ju knappast så att de inte är tillräckligt söta, (lite för söta till och med)..

    maila gärna svaret sen också ;)

  30. Johanna skriver:

    Ohh! Vilka härliga chokladbomber! :D Har provat att göra macaroons tidigare, vilket resulterade i en smärre katastrof. Men nu när jag har hittat hit har jag för första gången lyckats göra små söta macaroons! :) Snövita med polka-chokladganache, smarrigt blev det! Fick inspirationen av dina guldmacaroons med toblerone i ett tidigare inlägg.

    Tusen tack för enorm inspiration och många tips!

  31. Mattias skriver:

    Jaaaa, vad bra, vilken seger! Det är minsann inte så svårt när man fått in känslan! :)

  32. Malin skriver:

    kan du inte testa det där snart?

  33. Lisa skriver:

    Hej!!
    Fick i uppdrag att baka macarons till min systers bröllop nu i vår och kan ju säga att jag hade måttlig panik då jag inte hade någon aning om vad det var, tills jag hittade din underbara sida med din fiinfina steg för steg beskrivning:) Testat 3 ggr nu och alla har blivit superfina (vilket alltså är din förtjänst för så bra är jag inte på att baka)!

    Men, gjorde också så här där jag bytte mandeln mot maryland cookies, men de vart verkligen jätteljusa.. Och vart hårda, inte alls kladdiga:( (körde 2 plåtar, en hade jag inte inne lika länge, men då trillade de bara ihop igen) du måste ha magiska fingrar!
    Eller så är det olika mycket choklad i de olika paketen..

    Ajja, fastän de vart ”misslyckade” så vart de kalasgoda! Så tack för tipsen, inspirationen och de suuperbra recepten:) Du räddade mig, och nu kan jag stajla på min systers bröllop!

  34. Mattias skriver:

    Jag kan säga att mina inte blir perfekta varje gång…haha. Det är lite lotteri ibland med macarons, du drog kanske en nit med dina marylands ;)

    Vad kul att du lyckades i övrigt och tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>