Kokos- och chokladpaj

Kokos-och-chokladpajKokos- och chokladpaj
8 bitar

Kokos och choklad är ett radarpar att räkna med. Här i en sammetslen chokladpaj som inte kan bli enklare att förbereda eller äta upp heller för den delen.

Pajskal
150 g kokosolja
300 g digestivekex
2 msk kakao

Kokos- och chokladfyllning
400 g mörk choklad
2½ dl Alpro kokosgrädde
1½ ljus sirap
flingsalt

Topping
färska bär och frukter till

Pajskal
Smält kokosoljan i mikron eller i en kastrull så att den blir flytande.
Mixa digestivekexen och kakaon till smulor i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner kokosoljan. Rör runt så att allt blandas väl.
Pressa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ in i kylen så länge.

Fyllning
Hacka den mörka chokladen fint.
Koka upp grädde och ljus sirap i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och häll ner den mörka chokladen och flingsaltet. Rör runt tills du har en sammetslen, slät kräm. Häll ner krämen i pajskalet och ställ in i kylen i minst 6 timmar, hest över natten.

Topping
Dekorera pajen med valfria bär och frukter. Servera!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>