Cakepop-blommor!

Jag blev tipsad av Linnéa om Tastelines Cake pop-tävling. Självklart måste man ju bidra med ett bidrag eller två. Jag har haft en paus från Cake pops, men det här var precis vad som behövdes för att få igång min kakinspiration. Vill ni också vara med och tävla så gå in här.

Börja med blommorna! Jag har Candy Melts hemma vilket i princip är färgad choklad. Grymt om du vill göra Cake pops. Till mina blommor tog jag dock vanlig mörk choklad och vit choklad som jag färgade gul. Superenkelt.

Chokladblommor

Chokladknappar
100 gram vit choklad
Gul karamellfärg
Eventuellt någon matsked neutral olja

Börja med att lägga ut chokladknappar som kommer att bli mitten av blomman. Smält den vita chokladen, färga med karamellfärg och blanda ut med någon matsked neutral olja. Spritsa ut kronbladen runt om chokladknapparna och låt blommorna stelna i kylskåpet.

Snygga, eller hur? Självklart kan ni gå bananas och göra alla möjliga mönster, lite roligare alternativ till alla trötta sockerblommor ;)

Till själva Cake popsen kan ni använda er av en saftig chokladkaka, men jag köper färdiga chokladmuffins och kör expressversionen. Vet ni vad? Det är precis lika gott!

Cake pops

4 stora chokladmuffins
1 burk Nutella

200 gram vit choklad
karamellfärg

Mixa eller smula sönder chokladmuffinsen. Blanda med Nutella tills det att du får en smidig kakdeg.

Kavla ut ”kakdegen” och ta ut runda mått enligt bilden. Dessa ska bli själva blomkrukan. Doppa en pinne i choklad och trä de två komponenterna till krukan på pinnen. Låt en cirka 3 centimeter av pinnen sticka upp ur krukan”. Låt stelna i kyl eller frys.

Smält chokladen till krukorna. Du kan färga chokladen i den färg du vill ha krukan i, jag försökte få till terrakotta.

Jag valde att inte doppa krukorna i choklade för att inte pinnen skulle få choklad på sig. Istället hällde jag chokladen över ”krukan” och slog sedan försiktigt på pinnen för att överflödig choklad skulle droppa av.

Färga lite vit choklad med grön karamellfärg och doppa pinnen ovanför krukan i karamellfärgen för att få till stjälken.

Lägg på chokladblomman och låt cakepopsen stelna i kylskåpet. På så sätt limmas blomman fast på stjälken.


Skaka inte hela Cake popsen för då är risken att krukan trillar av.

Snygg, eller hur? Jag blev galet nöjd över chokladblommorna som ser ut lite som handmålade teckningar. :)


Det är något magiskt med Cake pops som gör att simpla butiksmuffins och Nutella smakar som en långledighet.

Det här inlägget postades i Kakklubbor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Cakepop-blommor!

  1. Lisa skriver:

    pyssliga killen :)

  2. Linda L2K skriver:

    Wow, vilka balla cake pops!!! Lät ju farligt gott att göra dom med nutella med….

  3. Mattias skriver:

    Galet gott faktiskt, men främst fruktansvärt enkelt =)

  4. Hej Mattias! Jag måste bara berömma dig lite och hoppas på att du får höra det ofta! Du är en sån himla stor inspirationskälla! Alla dina idéer och att du verkligen fullföljer dom är helt otroligt! Jag kikar in här flera gånger om dagen i hopp om att du har uppdaterat nåt nytt, och som jag har lärt mig nu… det slutar alltid i att jag själv står i köket och fixar och trixar fram bakverk. Precis som jag skrev förut är din blogg som det största och magnifikaste Laduree fönstret. Du är så himla duktig.
    Tack för mig! :) Kram Daniella – BakeCake

  5. Sakiarah skriver:

    Hej! Jag undrar var ni fick den där Candy Melts? Jag vill ha också! Men aa JÄTTEBRA jobbat! Loving din work assså :)

  6. Mattias skriver:

    Jag har faktiskt ingen aning, det var jättelängesen…från USA…och svindyrt. Googla så hittar du säkert än bättre deal än vad jag fick :)

  7. Ski Roky skriver:

    De ser verkligen smarigga ut! Ser lite pilligt ut bara :)

  8. Mattias skriver:

    Äsch, hur vågar du!? Det är faktiskt lättare än vad du tror, det är det bästa med allt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>