Cake of Sweden – ett nederlag för cakepops!

Jag fick nys om tävlingen Cake of Sweden och såg mig direkt överst på pallen med en resa till Shanghai i handen. Med facit i hand så ångrar jag bittert min kaxighet. Jag fick näst flest röster av alla, men juryn fegade ur och valde en annan finalist.

Äh, jag lyckades iaf. få Beatrice Ask att rösta på min cakepop, de räcker för mig.

Jag går i bräschen för att cakepop ska bli lika accepterade som kanelbullar och dammsugare. De är så mycket mer hardcore än vanliga tråkkakor. Eftersom kakan i Cakeofsweden skulle representera Sverige så körde jag på hemmagjorda digestivekex. Mellan dem en lingoncurd (svennebanan-varning) och allt doppades i vit choklad och dekorerades med rött strössel som…en polkagris! Det är heja Sverige 5 gånger!

Klubbpinnar kan ni bla.a. köpa på cakescookiesandcraftshop eller dekoreramera.

Fras, klegg, sött, smörigt och knaprigt. Alla sinnen sparkades igång!

Cakepop Schweden!

Ingredienser 30 klubbor

Digestivekex:
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk socker
0,5 tsk bikarbonat
75 g smör
3 msk mjölk
0,5 krm salt

Lingoncurd:
125 gram lingon
0,75 dl vatten
25 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula

Dekoration:
200 gram vit choklad
Strössel

Mixa alla ingredienser till digestivekexen. Om degen känns torr så tillsätt mer mjölk tills det att degen går ihop. Kavla ut tunt på mjölat bakbord och ta ut rundlar med ett kakmått. Nagga och grädda i 175 grader i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Dags för lingoncurden. Låt lingon och vattnet sjuda i en kastrull i ca 5 minuter. Mixa lingonen med en stavmixer till en slät puré. Häll tillbaka allt i kastrullen och sänk värmen. Blanda ner strösocker samt klicka i smöret. Rör ihop ägget och äggulan med en gaffel. Vispa ner allt i kastrullen och låt sjuda på svag värme tills lingoncurden har tjocknat. Låt den sedan svalna i kylskåpet.

Klicka en tesked lingoncurd på hälften av kexen. Lägg på en klubbpinne (valfritt) och toppa med ett kex. Lägg i frysen i 10 minuter så blir de lättare att doppa i chokladen.

Smält chokladen i vattenbad eller micro. Doppa kakorna i den smälta chokladen och dekorera med strössel. Färdigt!

Det här inlägget postades i Kakklubbor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Cake of Sweden – ett nederlag för cakepops!

  1. Hej, du har en väldigt bra blogg! Många bloggare tjänar in bra med pengar på sina bloggar och det kan du också göra! Läs om hur här: http://bit.ly/bloggpengar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>