Bröllopsbakande och ny macaronfyllning…

Imorgon ska jag sitta och dekorera cirkus en miljon macaroner till min kompis Idas bröllop som är i helgen. Det ska bli sååå kul, på riktigt! Och ni kommer att få alla bilder så fort jag har blivit en människa igen.

De ska dock inte vara rosa som den på bilden ovan. Den var bara resultatet av lite lek med en omgång macaroner. Jag hade nämligen lite för mycket äggvita över så Jonas fick ta med sig en ranson macaroner till sitt jobb.

Däremot så testade jag en ny fyllning! Jag vill ju lista ut hur Ladurée eller Pierre Hermé gör och hittade faktiskt ett recept som känns på rätt väg. Med ”rätt väg” menar jag att jag borde byta ut min vita skitchoklad mot en dyr jäkel och faktiskt ha TRE vaniljstänger istället för en. De använde superdyra och exklusiva saker, men jag får nöja mig med dr Oetkers. Smaken blev faktiskt riktigt god och krämen höll sig fast men ändå krämig i kylen. Perfekt(ish)!

Vaniljfyllning

200 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
3 (eller en) vaniljstänger

Hacka den vita chokladen fint och lägg i en skål. Skåra vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstänger och frön. Sila ner grädden över den vita chokladen och låt stå i en minut. Rör sedan runt så att chokladen smälter och du får en fabulöst sammetslen fyllning. Låt stelna i kylen och fyll sedan dina macaroner med den.

Det här inlägget postades i Macaroons. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bröllopsbakande och ny macaronfyllning…

 1. C skriver:

  Green & Black’s ekologiska vita choklad finner jag helt unik i sitt slag när det gäller vaniljsmaksstyrka så den kanske skulle kunna vara ett alternativ.
  Tusen tack för den effektiva verklighetsflykt från sjukdom och mög som din blogg fungerar som för mig sedan en tid tillbaka!

 2. Malin Sundin skriver:

  Hej!
  Kan man frysa macarons med denna fyllning?

  Kan man ta i mer choklad om fyllningen blir för lös?
  Allmänt, hur förvarar du macarons! Jag har bakat macarons som ska serveras om en och en halv vecka. Ska jag vänta med att fylla dem?

  Med vänlig hälsning,
  Malin Sundin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>