Brinnande bakelse och feberfrossa

Jag ligger just nu hemma med feberfrossa och har svettat ner vartenda tygstycke i hela lägenheten så jag lovar att den här bakelsen endast är till mig och ingen annan. Det är en ljusformad bakelse inte att förväxla med ett bakelseformad ljus.

Det började med att jag satt och åt Betty Crockers chokladfrosting med sked för att jag tyckte så synd om mig själv. Den är så sjukt god och med tanke på att den inte ens kostade 15 spänn på K-Mart, är jag glad att jag inte stannade längre. (I Sverige kostar den lätt 50 kr).

För att prata ljus så hade jag sett någon göra något liknande i bakelseväg för ett bra tag sen och tänkte att jag skulle ge det ett försök (nu när jag är så utpumpad att jag inte orkar tänka egna tankar).

Chokladkakan är hämtad från Cake Boy Eric Lanlard. Jag gillar hans bok ”Hembakat” även om den för det mesta är väldigt traditionell. Det blir en väldigt kompakt kaka, perfekt för att stapla i lager.

Chokladkaka

150 gram smör, rumstempererat
150 gram mörk choklad
150 gram strösocker
5 ägg
150 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker fluffigt med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och vänd in i smeten. Smält chokladen och rör ner. Sedan är det bara att hälla smeten i en smörad bakform och slänga in i 175 grader i 35 minuter.

Efter det tog jag ut rundlar av kakan och varvade med Betty Crockers chokladfrosting. Som ”stearin” använde jag mig av vit choklad som jag smälte och sedan lät svalna något så att den tjocknade till och sedan hällde i omgångar för att få ett så realistisk utseende som möjligt.

På toppen tryckte jag ner en mandelflaga, penslade med vodka och tände på. Tadaa!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Brinnande bakelse och feberfrossa

 1. pilla skriver:

  Jäkligt läckert bakverk!

 2. Jenny skriver:

  Du är otrolig (på ett bra sätt)!!

 3. Vanja skriver:

  Du gör så otroligt härliga, roliga, fina å helt fantastiga bakverk. Ibland skulle jag vilja veta tiden du har för att göra dina bakverk. En hel dag för vissa kanske.
  Krya på dig.

 4. Sabina skriver:

  Hur får man de och brinna

 5. Julia skriver:

  Vilken otroligt finurlig bakelse! …fast det är väl inget ovanligt här :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>