Börjar jag förespråka ett hälsosamt leverne!?

Nja, inte riktigt va…haha. Men jag fick en idé i mitt huvud som jag bara var tvungen att genomföra. Tanken att servera gästerna vars en apelsin på bordet är bara så kul. Det är verkligen slut på krutet när allt man får är en oskalad citrusfrukt. Men nepp!

När man snurrar upp den lilla apelsinen gömmer det sig en apelsinsorbet som perfekt avslutning på middagen. Lek och föda i ett!

Börja med ”skala” apelsinen. Börja på toppen och skär sedan runt runt med en vass kniv eller skalpell. Var försiktig så att jirlangen inte går av.

Gröp sedan ur apelsinköttet och pressa ut saften.


Jag hade aldrig tidigare gjort sorbet och skämdes nästan för hur enkelt det var. Använd saften från fruktköttet som ni precis skrapade ur.

Apelsinsorbet

ca 8 apelsiner
2 citroner
5 dl vatten
2 1/2 dl strösocker

Koka ihop vatten, socker till en simmig sockerlag. Sila lagen och blanda den med 2 dl pressad apelsinsaft samt den pressade citronsaften. Ställ i frysen och vispa upp massan någon gång under frysningen. Lättast är att röra runt med en gaffel. Fyll ”apelsinformarna” och rulla ihop jirlangen.

Gästerna möts av världens tråkigaste dessert.

Oj…nåt hände…

Leka med mat är kopiöst underskattat.

Om gästerna får hjälpa till att dekorera sin egen tallrik så slipper du pyssla med sånt. ;)

Det här inlägget postades i Inspiration. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Börjar jag förespråka ett hälsosamt leverne!?

  1. sissel skriver:

    Typ det bästa jag sett! Wow, jag ska så göra det där!

    Du är så himla bra!

  2. Pehrnilla skriver:

    Haha du har så flippade ideér nästan genialiska:) Alltid kul att läsa här.

  3. Karin skriver:

    Grym ide! Jag ska defenitivt prova.

  4. Anna skriver:

    Haha hurra! härliga idéer!

  5. Monica skriver:

    Perfection :)

    M:)

  6. Linnéa skriver:

    uuuuuunderbart!

  7. Mattias skriver:

    Tack! :)

  8. Mattias skriver:

    haha…taaaack!

  9. Sigrid skriver:

    Inspirerande med apelsinen och sorbén!
    Jag bakade regnbågsmuffins igår, kanske något för dig? :)
    In å ta en kik vet ja, visst blev dem läckra?:
    http://sigridkarlsson.wordpress.com/2011/01/30/inspirerad/

    Ha en soligt fin dag!

  10. Filippa H. skriver:

    Hahaha, vilken härlig idé!

    Jag skulle vilja servera fyllda bananskal – skulle kännas ganska galet. :)

  11. Mattias skriver:

    Åh, jag gillar hur du tänker! Banan är verkligen en utmaning…haha.

  12. Sannas Goda skriver:

    De är ju fantastiskt!

  13. emelie skriver:

    helt otroligt! fan vad kreativ! ska genast ta efter o göra detta på nästa middag

  14. Pingback: Sorbetmani! |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>