Bokrecension: The Geometry of Pasta

I väntan på nästa tokiga bakverk på blöggen så har jag gjort en ny bokrecension som nu ligger uppe på Taffel.se! Hoppa in och läs. Jag har tagit mig an Pastabibeln, den moderna klassikern, ”The Geometry of Pasta”.

Allt är galet grafiskt och svart-vitt. Helt utan bilder och sjuuukt snyggt.

Och i sedvanlig ordning har jag lagat mat ur boken och tagit bilder.

 

83 olika pastasorter och 150 recept. Matnörd på hög nivå!

Nu har jag även förlorat min Malfatti-oskuld…

…och min pastamaskins oskuld.

Så in på Taffel.se och läs. Det här är en bok ni bara måste ha i er samling. :)

Det här inlägget postades i Bokrecensioner. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bokrecension: The Geometry of Pasta

 1. Anna skriver:

  Den ser superfin ut ju! Måste jag önska mig i födelsedagspresent.

 2. Paolo skriver:

  borde skaffa den, som halvitalienare borde ju den va självklar,,,

 3. Emelie skriver:

  Hej Mattias. Jag skriver här, trots att jag har några TÅRTfrågor.

  Jag har länge velat prova att baka några av dina fina bakverk. Då jag fyller år snart har jag letat efter en lagom lätt tårta att göra och fastnade för Amelia-tårtan. När jag skulle göra tårtbottnarna dök det dock upp några frågor:
  1. Hur ska smöret vara? Kallt, rumsvarmt eller smällt?
  2. ”2 askar hallon” – ungefär hur mycket är det? Det finns ju olika storlekar på askarna upptäckte jag i matbutiken…
  3. Mina tårtbottnar verkar inte ha växt någonting, att dela dem i två bitar kommer att bli en utmaning. Vad har jag gjort för fel? Eller ska de inte bli högre? (Mina blev 1,5-2 cm höga.)
  4. När jag skulle hälla i mjölken, som är kall, verkade smöret stelna till och smeten blev liksom lite klumpig. Skulle det bli så, eller gjorde jag fel?

  I morgon fortsätter jag med tårtan och jag håller tummarna för att det ska gå bra. Jag kommer bara att göra en våning, och istället för godis kommer jag ha hallon på tårtan. Det blir säkert gott!

  Jag längtar tills din bok kommer ut och funderade över en sak. Vore det inte lite kul, eller praktiskt, att skriva ut vilka redskap man behöver när man ska baka dina grejer (som när man ska bygga ihop en möbel från IKEA), typ msk, tsk, slickepott, springform, etc. Det hade jag uppskattat och jag har inte sett det i någon kokbok. Det kan ju bli din grej.

  Tack för en suverän bakblogg!

  /Emelie, en trogen läsare

 4. Emelie skriver:

  Hej igen.
  Ville bara säga att tårtan var SUPERGOD!!!! Mina gäster åt och åt och åt, och jag likaså.
  / Emelie

 5. Mattias skriver:

  Aaaah…såg din fråga först nu!!! Förlåt! Men bra att den blev god. Det skulle vara rumstempererat smör. 2 askar är lite lulligt, men det behöver inte vara så exakt. Bara alla får ett hallon och blir glada. :)
  Det gör inge att det ser ut som att smeten skär sig. Så fort du tillsätter lite mjöl så reder det ut sig, annars fixar det till sig i ugnen.

  Vet inte varför dina blev så platta, kanske för att du använde en större form? Min blev som ja…som tårtbottnar. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>