Bittra kristyrkakor och ett glatt erbjudande till er…

Okej, jag är verkligen en nybörjare när det gäller kristyrkakor. Det var svårare än jag trodde men alla är ju usla i början. Här kommer mina visdomsord efter alla mot- och framgångar.

Det hela började med att jag fick några formar från Formina. Eller, jag fick välja, och valde såklart bland annat pratbubblorna ovan. De har galet många olika formar och JA, ni kan göra mer än pepparkakor med dem. Pepparkakor är så snaaark. Det här är min första idé och kommer garanterat att komma upp fler eureka-moments längre fram.

10% rabatt på Formina!
Bara ange ”Bakemyday” när du beställer formarna så får du 10% rabatt! Vassego!

Här kommer det jag inte gillar med kristyrkakor. Grunden är mördegskakor, och det är ju gott, men kristyr är så galet, hemskt, aaaah supersött! MEN, PehrnillaStrössel & annat tipsade om deras marängpulver som tydligen får det att smaka maräng vilket låter så mycket bättre. Har dock inte testat men tar henne på orden!

Jag gjorde i alla fall lite tjockare kristyr som jag med darrande hand försökte spritsa en kant runt kakorna med. Sedan tunnade jag ut kristyren och fyllde på tills hela kakan var täckt.

Tamdadam, jag använder mina pennor med ätbart bläck alldeles för sällan!

Det första jag fick höra från en som såg mina kakor var: ”Hur mycket socker är det i den?” Som att jag bryr mig, det är en kaka inte en klyfta salladskål.

Problemet som jag noterade var mitt tålamod. Jag började att skriva innan kakorna hade torkat helt vilket gjorde att pennan bara sjönk igenom kristyren och gjorde stora bläckplumpar. Grrr, nästa gång ska jag låta de stå och torka över natten.

Och det här är för att Jonas lägger skålar på varandra i diskmaskinen så att ingen av dem blir rena.

Malmö recap

I helgen när jag var nere i gröten så besökte jag Emilia, på Limhamns kakbod. Supertrevligt! Jag fick bland annat med mig en surdegsbaguette som var så god att jag inte ens käkade middag den kvällen. Ah!

Jag har även fixat praktik där nästa gång jag kommer ner, har alltid velat leka konditor och baka för fler än mig själv. Får se hur jag känner efter att ha brottats med degar en hel dag. :)

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Bittra kristyrkakor och ett glatt erbjudande till er…

 1. Nej vad härliga! Jag ÄLSKAR dem!! Tycker det var ett ruggigt bra första försök och en otroligt rolig idé =) De där pennorna är jag också lite sugen på… Och jag vet, ibland blir man lite sur på sockerinnehållsfrågor och liknande – det är en kaka! klart den är onyttig! Ät och njut eller låt bli och ångra dig! Typ ;)

 2. Lisa skriver:

  Jag bakade efter receptet här nedan för ett tag sedan och störde mig på det var så tråkigt med vanliga formar. Sånnadära är ju ljuvliga till det.
  http://www.omsvaranhalles.se/osa/2011/07/sandwich-glass.html

 3. Mattias skriver:

  Åh, perfekt för glassandwich ju! Du kan köpa snöflingan som de har! Jättefint med glass mellan. Hmm.

 4. Vilka härliga kakor, men de där pennorna har jag också köpt, de har jag helt glömt bort, får ta och rota fram dom ur skåpet och testa dom

 5. Pehrnilla skriver:

  Haha skitroliga, typiskt dig :)

 6. Lisa skriver:

  Ja, det är faktiskt ett väldigt bra förslag. Eller siffrorna, dom är också bra. Om man köper alla är det ju skitlätt att hålla koll på hur många man har ätit.

 7. Jen skriver:

  haha dom va ju super tuffa!

 8. Eva skriver:

  Limhamns Kakbod heter den ;) ;) trots att där finns mycket mycket mer än just …kakor !!

 9. Emilie Kattn skriver:

  Hallå! Underbar blogg, testar göra cake popsen just nu. Undrar dock, vart köper man dekorations pennor?

  Emilie

 10. Mattias skriver:

  Oj Emelie, jag har faktiskt ingen aning. Det var säkert två år sen jag köpte mina, men jag vet att http://www.strosselannat.se har svarta pennor och hittade precis ett gäng pennor i olika färger som du kan köpa här: http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=catalog&mode=search&search_in=all&search_str=pen&x=0&y=0

  Jag har beställt mycket från båda sidorna och de är jättegrymma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>